Știrile zilei de21 octombrie 2021

O potecă tematică dedicată lostriței va fi amenajată pe malul Bistriței Aurii din Ciocănești și Cârlibaba

APS Aqua Crisius, gestionarul zonelor de pescuit Bistrița Aurie, de la limita Maramureș-Suceava și până la Iacobeni, Valea Cârlibabei și Valea Țibăului, implementează, în perioada 15 mai – 15 octombrie 2021, proiectul „Împreună pentru ape și pești”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Proiectul are ca scop implicarea a minim 150 de tineri în sărbătorirea Zilei Internaționale a Mediului, prin susținerea unor prezentări tematice și concursuri online, realizarea, întreținerea, degajarea și creșterea atractivității a minim patru trasee și poteci tematice în ariile naturale protejate Valea Iadului, Munții Trascău și Bistrița Aurie, incluzând o tabără de voluntariat în ROSCI0262 Valea Iadei.

Poteca tematică, intitulată „O zi din viața unei lostrițe”, va fi amplasată pe teritoriul UAT Cârlibaba și UAT Ciocănești, pe malul Bistriței Aurii, un râu legendar pentru țara noastră, unde specia a prosperat în trecut, momentan fiind o prezență mai degrabă enigmatică. În total, opt panouri bilingve, în limba română și limba engleză, vor descrie ciclul de viață al lostriței, probabil cel mai impresionant pește european din familia păstrăvilor și legătura sa cu celelalte elemente ale mediului său de viață.

Proiectul „Împreună pentru ape și pești” este finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat, având o valoare totală de 27.902,00 de lei, din care contribuția APS Aqua Crisius este 5.600 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.