Alexandru Prâsneac și Claudia Costiuc, noi medalii de aur și argint câștigate în Ungaria și Cluj-Napoca

Două noi medalii au fost câștigate la finalul săptămânii trecute de sportivii Claudia Costiuc și Alexandru Prâsneac, ambii legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei. Alexandru Prâsneac a cucerit o medalie de aur la Concursul Internațional de Atletism pentru Copii „Kovacs Gyula” din Ungaria, iar Claudia Costiuc și-a adjudecat o medalie de argint la Campionatele Naționale de Atletism în aer liber la seniori și tineret U23 din Cluj-Napoca.

Claudia Ionela Costiuc, legitimată la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, în vârstă de 16 ani, a reușit, la finalul săptămânii trecute, să se califice la trei campionate europene de atletism importante. Pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca s-au desfășurat Campionatele Naționale de Atletism în aer liber la seniori și tineret U23, la care a luat parte și Claudia Costiuc.

Sportiva dorneană a luat startul probei de 800 de metri, la finalul căreia și-a adjudecat locul al doilea, și implicit o medalie de argint, la categoria tineret, dar și un loc al șaselea la seniori, cu un timp de 2 minute, 7 secunde și 98 de sutimi. Timpul înregistrat i-a adus Claudiei Costiuc și biletele de participare la Campionatul Balcanic U20 din Turcia (12-13 iunie 2021), Campionatul European U20 din Estonia (15-18 iulie 2021) și Campionatul Mondial U20 din Kenya (17-22 august 2021).

Tot în ziua de sâmbătă, 5 iunie 2021, orașul Debrețin din Ungaria a găzduit Concursul Internațional de Atletism pentru Copii „Kovacs Gyula”, eveniment la care a luat parte și sportivul Alexandru Prâsneac, legitimat și el la CSM Dorna. În urma cursei, pe care a reușit să o termine cu un timp de 1 minut, 55 de secunde și 81 de sutimi, sportivul a ocupat prima poziție și s-a întors acasă cu o medalie de aur.

Alexandru Prâsneac a fost aproape să doboare recordul național U16 cu timpul înregistrat în cursa din Ungaria. Antrenorul său a declarat că sportivul a luat parte la competiția din Debrețin cu intenția de a doborî recordul național U16. Cu toate că s-a plecat foarte ușor în prima tură, atletul a accelerat în ultima tură și a obținut medalia de aur, dar nu și recordul național U16.

CSM Dorna este susținut de Consiliul Local și Primăria Municipiului Vatra Dornei, alături de AQUA Carpatica, Coloana Center Vatra Dornei, Restaurant Lordinu Vatra Dornei și Black Hill Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *