Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Angelica Fădor: „Nu mărim nicio taxă! Promovăm o politică economică bazată pe investiții”

Primele măsuri luate de PNL după ce a venit la guvernare, în toamna anului 2019, au vizat tocmai eliminarea suprataxelor ce fuseseră impuse de PSD. În anul 2020, deși a fost o situație de criză și a eliminat suprataxele PSD, Guvernul PNL a reușit să aducă mai multe venituri la buget decât o făcea PSD în vremuri faste pentru economia globală.

Din cauza politicilor iresponsabile ale guvernelor PSD din perioada 2017-2019, chiar înaintea crizei sanitare, România a ajuns să fie singura țară din Uniunea Europeană împotriva căreia Comisia Europeană a deschis procedura de deficit excesiv.

La începutul anului și cu ocazia elaborării și adoptării bugetului de stat pentru anul 2021, Guvernul Cîțu a prezentat clar strategia de reducere graduală a deficitului bugetar până la 2,9% în anul 2024, fără a mări taxele, printr-o mai bună colectare și digitalizarea ANAF, printr-o raționalizare a cheltuielilor bugetare, prin reforma companiilor de stat, fără a crește taxe și impozite.

Am arătat că știm să administrăm corect o economie cu taxe și impozite mai puține și mai mici. De altfel, despre asta este vorba și în reformele anunțate la învestirea Guvernului de coaliție condus de PNL și cuprinse și în PNRR: reforma înseamnă să ai un randament mai mare, să faci cu aceiași bani mai mult.

PNL promovează o politică de dreapta ce vizează dezvoltarea economică prin investiții, complet diferită de vechea politică de tip PSD care se limitează la taxare și redistribuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.