Știrile zilei de3 octombrie 2022

Ministrul Cătălin Drulă îi răspunde deputatului Angelica Fădor: „În județul Suceava va fi refăcut covorul asfaltic pe 24 de kilometri din DN 17”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a răspuns solicitării venite din partea deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor, după ce a cerut o serie de informații cu privire la lucrările de refacere a podului de la Milișăuți, acolo unde traficul rutier este restricționat încă din anul 2020. În aceeași solicitare, Angelica Fădor i-a cerut ministrului să prezinte și programul de refacere a covorului asfaltic pe drumurile naționale din județul Suceava.

Răspunsul ministrului Transporturilor arată că la finalul sezonului rece au fost efectuate revizii pe toate sectoarele de drum de pe raza județului Suceava, dar și că au fost efectuate lucrări de reparații acolo unde a fost necesar. Ministrul a afirmat, prin răspunsul transmis deputatului Angelica Fădor, că aceste reparații au fost efectuate pentru menținerea unei stări de viabilitate corespunzătoare.

Cătălin Drulă menționează că „în ceea ce privește podul de peste râul Suceava din zona DN2H, circulația pe acest obiectiv a fost restricționată anul trecut. La nivelul CNAIR se află în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru refacerea podului”.

Ministrul a ținut să precizeze că documentația necesare se află în curs de aprobare la Apele Române, dar și că lucrările vor începe de abia după ce vor fi acordate toate avizele și aprobările legale.

„Documentația este în curs de aprobare la Consiliul de Conducere al Administrației Naționale „Apele Române” București. Ulterior obținerii avizelor și aprobărilor legale, prestatorul va întocmi proiectul tehnic și detaliile de execuție, iar lucrările vor începe după obținerea avizelor, aprobarea proiectului și aprobarea finanțării de către Ministerul Transporturilor”.

Deputatul PNL de Suceava a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, și o prezentare a programului de refacere a covorului asfaltic pe drumurile naționale din județ. În răspuns, ministrul a transmis că în ceea ce privește întreținerea drumurilor naționale, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri lași se află în derulare o procedură de atribuire a acordului cadru pentru execuția de covoare asfaltice cu terți.

„Aducem la cunoștință că, pentru perioada 01.04-30.06.2021, CNAIR a lansat programul de punere în ordine a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum de trafic ridicat. Acesta presupune acțiuni, precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări de crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere, completarea cu pământ și balast, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări de șanțuri și rigole, defrișări de plantații pe zonă și în spatiile verzi”.

Alături de răspunsul transmis deputatului PNL, ministrul a prezentat și programul de lucrări pentru județul Suceava care, în anul 2021, are o sumă alocată de 26,4 milioane de lei. Programul prevede refacerea covorului asfaltic pe DN 17, între Suceava și Gura Humorului, dar și lucrări de reciclare pe o distanță de 14 kilometri, între kilometrul 10 și kilometrul 25.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mai menționat în răspunsul său că în acest an sunt prevăzute sume alocate pentru reparații pe două poduri de pe traseul DN 17 A, dar și o sumă de 700.000 de lei pentru reparațiile necesare la podul de la Milișăuți.

1 comentariu publicat:

  1. Viorel

    Dar podul de la Ciumârna-Vatra Moldovei? Dezafectat de mai bine de 20 ani, iar pentru o variantă de ocolire prin terenul unui localnic s-ar plăti 1.000 de euro lunar? Acestuia încă nu i-a venit rândul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.