Știrile zilei de9 decembrie 2022

Valentin Ilucă, CSM Dorna, medalie de argint în urma participării la Maratonul Scaunul Domnului din Mureș

Cele două medalii de aur și de argint aduse acasă zilele trecute de sportivii dorneni Alexandru Prâsneac și Claudia Costiuc, în urma participării la Cupa României la Juniori U20, sunt acum urmate de o nouă medalie câștigată de un alt atlet legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei. Valentin Ilucă a luat startul pe 22 mai 2021 la Maratonul Scaunul Domnului, din Mureș.

Evenimentul sportiv a avut loc în comuna Deda și se află la prima ediție. Bucovineanul Valentin Ilucă, în vârstă de 18 ani, legitimat la CSM Dorna de trei ani, a alergat în proba de cros, la categoria 18-29 ani, pe care a reușit să o termine pe locul al doilea și să se întoarcă acasă cu o medalie de argint.

Sportivul născut în anul 2003 învață, în momentul de față, la Școala Profesională Specială din Câmpulung Moldovenesc, iar la maratonul desfășurat în județul Mureș a fost unul dintre cei peste 400 de participanți înscriși în cele trei categorii de concurs, și anume maraton, cros și semimaraton.

Valentin Ilucă a înregistrat, la trecerea liniei de sosire, un timp de 1 oră, 31 de minute și 59 de secunde, care l-a plasat pe locul al doilea al probei. În urma cursei foarte bune pe care a reușit să o facă, reușind să reziste unui traseu de 12 kilometri, cu o diferență de nivel de 900 de metri, atletul a reușit și o clasare pe locul al patrulea în clasamentul general.

„Cursa a fost una foarte grea. În primii patru kilometri am acumulat 700 de metri diferență de nivel, acolo nu m-am descurcat prea bine. Am ajuns în vârf al șaptelea, dar am recuperat pe coborâre, având în vedere că trei dintre cei care conduceau cursa, din păcate, s-au rătăcit pe traseu, iar pe ceilalți am reușit să îi ajung din urmă. Coborârea a fost una abruptă, pietroasă, pe poteci, prin pârâu sau prin curțile oamenilor. A fost dificil mai ales pentru că este prima cursă pentru mine pe anul acesta”, a declarat sportivul Valentin Ilucă pentru Monitorul de Dorna.

2 comentarii publicate:

  1. Dorina

    Felicitări! Ne-am întâlnit acolo după cursă și, într-adevăr, pot confirma că a fost o experiență plină de încercări grele. Mult mai potrivită cursa pentru experimentați. Mai ales că a plouat cu o zi înainte de cursă. Cu atât mai meritoriu este premiul obținut. Felicitări încă o dată și succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *