Știrile zilei de4 decembrie 2022

Un urs a făcut pagube în gospodăria unui dornean. A fost transmis un mesaj RO-Alert în miez de noapte!

Un comunicat de presă emis către Monitorul de Dorna de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, anunță o intervenție ieșită din comun a jandarmilor suceveni, care au intervenit în noaptea dintre 24 și 25 mai 2021, în jurul orei 00:30, la o gospodărie de pe raza municipiului Vatra Dornei, unde a fost semnalată prezența unui urs.

Sesizarea făcută prin intermediul unui apel telefonic prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, făcută de persoana care deține gospodăria, a dus la intervenția unui echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că ursul a provocat o serie de pagube materiale, a distrus mai multe garduri și a atacat animalele din gospodărie.

Ca urmare, au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava transmițând și un mesaj prin RO-Alert pentru atenționarea populației din zona în care a fost semnalată prezența ursului.

Totodată, oamenii legii au rămas în zonă pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a se asigura că ursul nu se întoarce în locația în care a fost observat și că nicio persoană nu este pusă în pericol.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava amintește cetățenilor că, în situația în care constată prezența unui urs sau a altor animale sălbatice periculoase, trebuie să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere, să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să anunțe autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *