Știrile zilei de3 octombrie 2022

CSM Dorna a obținut două titluri de campion național și numeroase medalii la competițiile sportive recente

În ziua de sâmbătă, 10 aprilie 2021, la Botoșani, în Pădurea Rediu, a avut loc Campionatul Național de Cros la Juniori 2, Juniori 3, Copii 1 și Copii 2. La evenimentul sportiv au luat parte și mai mulți atleți de la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna), care au reușit să își adjudece două medalii de aur și două medalii de argint.

Astfel, Dragoș Negoiță, sportiv legitimat atât la CSM Dorna, cât și la CS Atletic Slănic, a reușit să obțină un titlu de campion național în proba de 4.000 de metri, la categoria Juniori 3. Un alt titlu de campion național a fost adjudecat de sportivii de la CSM Dorna în proba de 4.000 de metri pe echipe, prin atleții Cristi Balint, Alexandru Prâsneac și Dragoș Negoiță.

Ionela Claudia Costiuc s-a întorc acasă cu o medalie de argint și un titlu de vicecampion național în proba de 4.000 de metri, la categoria Juniori 2, în timp ce Alexandru Prâsneac a cucerit o altă medalie de argint la categoria Juniori 3, în proba de 4.000 de metri.

În următoarea zi, pe 11 aprilie 2021, la Câmpulung Moldovenesc s-a desfășurat Campionatul Național de Alergare Montană, etapa întâi, criteriu de selecție pentru participarea la Campionatul Balcanic și European de Alergare Montană, eveniment la care au luat din nou parte și sportivi de la CSM Dorna.

Trei bilete de participare la evenimentele amintite au fost câștigate de sportivii dorneni, care urmează să reprezinte CSM Dorna la Campionatul Balcanic și European de Alergare Montană. Astfel, la categoria Juniori 1, în proba de 6.000 de metri, locul al treilea a fost ocupat de Iulia Petru Pop, locul al patrulea de Andrei Ihnatiuc (CSM Dorna și CSȘ Rădăuți) și locul al șaselea de Valentin Sorin Ilucă.

Și sportivul Iulian Pop, care a participat din partea CSM Dorna la etapa întâi din cadrul Campionatului Național de Alergare Montană a reușit să se califice la competiția sportivă de pe 15 mai 2021, după ce a trecut linia de final pe locul al treilea. Mai multe detalii și declarații ale sportivului pot fi citite într-un alt articol publicat de Monitorul de Dorna.

Tot duminică, la Câmpulung Moldovenesc a avut loc și Cupa Bucovina, un eveniment organizat pe categorii de vârstă pe un traseu de 2.000 de metri. La categoria Open, locul întâi a fost ocupat de David Covăsneanu, în timp ce locul al doilea, la categoria Copii 1, a fost adjudecat de David Storlaciuc. Pe locul al treilea, tot la categoria Copii 1, s-a clasat și Denisa Kore, iar Luca Colibaba și Corina Colibaba au obținut câte un loc doi la categoria Copii 2.

Cristian Prâsneac, antrenorul atleților de la CSM Dorna, a declarat pentru Monitorul de Dorna că este „încântat de rezultatele sportivilor mei. Mă bucură enorm evoluția acestora și vreau să îi felicit public pentru rezultatele obținute. Am încredere că pe viitor o să vină și alte rezultate excelente”.

Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna) este susținut de Primăria Municipiului Vatra Dornei și Consiliul Local Vatra Dornei, dar și de AQUA Carpatica, Coloana Center Vatra Dornei și Black Hill Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.