Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Angelica Fădor: „Stimulent de 1.500 lei pentru părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului”

În ședința Guvernului României de miercuri, 7 aprilie 2021, a fost adoptată Ordonanța de Urgență care prevede acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de șase luni.

Stimulentul de reinserție este acordat părinților care revin mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului. Nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și este nevoie de o cerere depusă la angajator înainte cu o lună pentru ca părintele să îl poată primi.

Potrivit OUG, persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului au dreptul la un stimulent de inserție, în cuantum de 1.500 de lei, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de șase luni, respectiv un an în cazul copilului cu dizabilități. Părinții beneficiază de acest ajutor până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu dizabilități.

Stimulentul în cuantum de 650 de lei se acordă părintelui care revine la locul de muncă după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni, respectiv un an în cazul copilului cu dizabilități.

Stimulentul pentru reîntoarcerea la muncă este majorat la 1.500 de lei, față de 650 de lei cât era până acum și face parte din seria măsurilor active propuse de Ministerul Muncii care să sprijine deopotrivă și angajații și angajatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.