Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Angelica Fădor anunță că s-a găsit soluția pentru continuarea finanțării proiectelor nefinalizate prin PNDL 1

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat joi că autoritățile locale pot cere suplimentarea sumelor pentru finalizarea investițiilor demarate prin programul PNDL 1, iar contractele se prelungesc cu până la doi ani. Fădor a spus că autoritățile locale care nu au reușit să finalizeze obiectivele de investiții prin programul PNDL vor putea beneficia, în urma unei OUG, de prelungirea contractelor cu până la doi ani și de suplimentarea sumelor pentru investițiile demarate.

„Primarii pot depune solicitările de suplimentare a sumelor în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG. Actul normativ mai prevede și posibilitatea ca beneficiarii să plătească din bugetul propriu lucrările și, ulterior, în limita bugetului alocat, Ministerul Dezvoltării să deconteze aceste cheltuieli”, a explicat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a subliniat că pot beneficia de prelungirea contractelor autoritățile care s-au înscris în programul PNDL etapa 1 (perioadele 2015-2020 și 2016-2021), iar cererile trebuie să cuprindă o notă justificativă cu privire la motivele demersului făcut.

„Mulți primari mi-au semnalat pe parcursul acestui an că sunt în pericol să nu-și poată finaliza proiectele locale demarate prin PNDL, atât de necesare comunităților pe care le administrează. Ca urmare, în calitate de deputat de Suceava, am avut, în mai multe rânduri, discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării cu privire la găsirea unor soluții de deblocare a acestor programe de dezvoltare locală. Mă bucur că ieri guvernul a luat această decizie necesară primăriilor care au deja în derulare obiective importante”, a mai declarat Angelica Fădor.

Potrivit deputatului liberal sucevean, comunitățile locale au nevoie să fie sprijinite constant de către guvern pentru a putea finaliza proiectele demarate și a deschide alte obiective de investiții.

„Dacă nu ar fi fost acordată această perioadă de grație, primăriile ar fi trebuit să returneze banii primiți de la guvern, fapt care ar fi condus la intrarea mai multor autorități locale în faliment, iar lucrările începute ar fi rămas neterminate și s-ar fi degradat”, a adăugat deputatul PNL.

1 comentariu publicat:

  1. Bucovineanul

    Când o să o întrebați pe doamna Fădor când își va achita, ca un cetățean corect, obligațiile fiscale? Când o să îi întrebați pe aleșii locali și nu numai când își vor achita obligațiile fiscale legale? Probabil că și în anul 2021 vor mări taxele și impozitele locale pentru a-și acoperi găurile financiare din banii celor care se vor grăbi să își achite obligațiile fiscale. De partea cealaltă, sumele nerecuperate sunt enorme pentru un oraș! Doar că mediul politic mai bine îi lasă în pace pe cei răi platnici pentru voturi, impunând majorări de taxe și impozite pe care le plătesc din greu cei corecți. Când veniți cu un articol pe această temă care ar interesa majoritatea locuitorilor Țării Dornelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.