Știrile zilei de4 decembrie 2023

Angelica Fădor salută finalizarea modernizării DN 18: „Este important să se știe cine sunt cei care au blocat proiectul”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a salutat finalizarea modernizării DN 18 și a făcut câteva precizări pentru corecta informare a opiniei publice.

„Ieri a avut loc recepția finală pentru acest drum, chiar dacă unii vorbesc că e finalizat de un an. Pentru corecta informare a opiniei publice, acest drum a fost licitat și adjudecat în anul 2012 în timpul guvernului Emil Boc. Timp de șapte ani nu s-a făcut mai nimic pe acest drum, iar cei care au fost nevoiți să circule pe acolo încă își aduc aminte cum își stricau mașinile prin gropi”, a declarat Angelica Fădor.

Potrivit parlamentarului liberal, ulterior s-au reluat lucrările pe întregul drum, dar în zona administrată de județul Maramureș tronsoanele au fost recepționate anterior celor de pe raza județului Suceava unde lucrările au mers destul de greu.

„Nu pot să nu amintesc faptul că fostul premier PSD Viorica Dăncilă a lăsat fără finanțare lucrările de modernizare la acest drum care trebuiau să fie finalizate în anul 2018, motiv pentru care abia acum s-a realizat recepția finală. Numai în luna decembrie a anului trecut guvernul Ludovic Orban a plătit aproape 1 milion de euro restant constructorului și a cerut finalizarea lucrărilor”, a mai declarat Angelica Fădor.

Aceasta a menționat că, la recepția finală, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenția că este nevoie de realizarea de trotuare aferente acestui drum pe raza comunei Ciocănești, subliniind că acestea sunt necesare pentru creșterea siguranței circulației în zonă.

„Nu cred că este nimeni în măsură să ne spună la ce recepție de lucrări să participăm sau nu, cu atât mai mult cu cât inițiativa modernizării acestui drum, proiectarea și finalizarea lucrărilor aparțin guvernărilor liberale. Important este să se știe cine sunt cei care au blocat acest proiect și care trebuie căutați în zona guvernelor PSD. Pentru zona Dornelor și pentru județul Suceava acest drum este un mare câștig chiar dacă a fost finalizat cu șapte ani mai târziu decât fusese stabilit inițial”, a conchis deputatul PNL Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *