Astăzi27 ianuarie 2021

Angelica Fădor: „PSD își dorește o amnistiere a evazioniștilor”

Proiectul inițiat de Cătălin Rădulescu, prin care cei care fac evaziune până în 100.000 de euro primesc doar o amendă, a primit, marți, raport favorabil în Camera Deputaților. Deputatul Angelica Fădor spune că liberalii se vor opune ca acest proiect, care a fost declarat neconstituțional de CCR, să ajungă lege în vigoare.

„Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, dominată de PSD, a întocmit un raport favorabil pentru controversatul proiect de lege privind aministierea evazioniștilor. Inițiatorul proiectului este deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind acuzat de dare de mită”, precizează deputatul PNL Angelica Fădor.

Proiectul, care merge acum la votul final, propune ca pentru faptele de evaziune până într-un anumit cuantum (50.000 de euro) să se aplice amendă sau (100.000 de euro) pentru a înceta procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20% din totalul acestuia până la primul termen de judecată. Mai pe înțelesul tuturor, hoțul neprins e negustor cinstit, iar dacă ești prins că faci evaziune fiscală, nu mai săvârșești nicio faptă penală atât timp cât dai înapoi statului ceea ce trebuia să achiți.

„Proiectul PSD prevede că persoanele acuzate de evaziune fiscală nu vor fi urmărite penal dacă achită integral prejudiciul plus 20% din suma datorată, dar și că în cazul prejudiciilor sub 100.000 de euro achitate, pedeapsa va putea consta doar în amendă, iar în cazul prejudiciilor sub 50.000 de euro achitate va putea fi aplicată doar o sancțiune administrativă. Toate persoanele inculpate pot scăpa de închisoare dacă una dintre ele achită integral prejudiciul”, declară deputatul Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.