Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Preotul Petru Balabasciuc a donat tablete pentru 36 de elevi nevoiași din zona Panaci

Preotul Petru Balabasciuc, paroh la biserica din Păltiniș, comuna Panaci, a reușit să aducă bucurie pe chipurile mai multor copii nevoiași din această zonă de munte. Mai mult decât atât, le oferă o șansă la educație prin intermediul tehnologiei actuale. Preotul a lansat o campanie pe pagina sa de Facebook, intitulată „Ajută un copil să învețe online”.

Cu ajutorul unui mesaj cu un puternic impact („20 de copii din Parohia Păltiniș au o situație financiară precară și au nevoie de ajutor pentru a învăța online. Acești copii pot fi medicii, profesorii sau preoții de mâine! Contribuie și tu! Donează o tabletă!”) a reușit să doneze 36 de tablete noi unor copii care provin din familii defavorizate și care fac parte din Parohia Păltiniș și nu numai.

Petru Balabasciuc a fost primul care a cumpărat câteva tablete, după care i s-au alăturat și alte persoane, printre care s-au numărat prieteni, oameni cu inimă mare și simple persoane care au dorit să ajute, iar împreună au donat 36 de tablete către elevii a căror familii nu au posibilități financiare.

„Săptămâna aceasta primesc alte opt tablete care vor fi împărțite copiilor și, cu un mic ajutor, cinci abonamente de internet care vor fi oferite copiilor gratis pe o perioadă de doi ani. Acest ajutor l-am primit de la o firmă din București. Peste 40 de copii au o șansă la educație, mai ales că aici, la noi, este greu din toate punctele de vedere”, afirmă preotul Petru Balabasciuc pe pagina sa de Facebook.

Până în momentul de față, copii care provin din familii defavorizate din satele Dârmoxa, Glodu, Păltiniș, Drăgoiasa și altele au primit tablete noi și, implicit, o șansă la educație prin intermediul tehnologiei actuale. Preotul afirmă că își dorește să continue această campanie și să îi ajute așa cum poate pe copiii din satele din zona de munte.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, parohiile, preoții suceveni, cu toții s-au implicat mult în această perioadă de pandemie și mă doare mult când se aruncă cu vorbe grele în biserică. Noi nu ne oprim! Continuăm să ajutăm, atât cât putem, pentru că oamenii au nevoie de noi, copiii au nevoie de noi”.

Persoanele care doresc să se implice în campania „Ajută un copil să învețe online” pot lua legătura cu preotul Petru Balabasciuc prin intermediul paginii sale de Facebook, de unde vor putea obține mai multe detalii despre copiii către care merg donațiile și modurile în care pot contribui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.