Comunicat de presă – Proiectul Comenius

scris de Corina Atofanei
20 ian. 2014
20 ian. 2014, ora 23:45

logo

Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei
Str. Mihai Eminescu, nr. 24
Email : licvatra@yahoo.fr

Comunicat de presă

Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei va găzdui în perioada 17 – 25 ianuarie 2014 prima reuniune de proiect din cadrul parteneriatului european Comenius „L’Europe se jette à l’EaU!” („Europa se aruncă în apă!”). Proiectul se desfășoară în perioada 2013–2015, este finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe Toată Durata Vieții și instituțiile școlare implicate în proiect sunt Liceul Teoretic „Ion Luca” (coordonatorul proiectului), Liceul Tehnologic „Vimeu” din Franța, Liceul „Acajou 1” din Martinica, Colegiul „Egaleo” nr. 5 din Grecia, Liceul „Iosefina de la Torre” din Gran Canaria și Colegiul MTE din Polonia.

Scopul major al proiectului este sensibilizarea tinerilor cu privire la problematica apei la nivel local, european şi global. Obiectivele principale vizează descoperirea surselor și resurselor de apă din zonele partenere, conștientizarea importanţei gestionării responsabile a apei, promovarea unui stil de viață sănătos printr-o alimentație corectă și încurajarea practicării sporturilor nautice, cunoașterea meseriilor din domeniul apei, ameliorarea competențelor lingvistice si digitale, dezvoltarea de abilități de viață activă.

Deși limba de comunicare a proiectului este franceza, partenerii vor colabora pentru a realiza produse comune multilingve (dicționar, materiale multimedia de promovare a comportamentelor responsabile, materiale creative  de ilustrare a prezenței apei în viața cotidiană, în economie, în artă, în domeniul religios etc.). Toate activitățile și produsele proiectului vor fi diseminate pe siteul şi blogul proiectului:

http://iesjosefinadelatorre.org/europejettealeau/
http://www.eau-comenius-europe.blogspot.ro/

La reuniunea de proiect din România vor participa 37 de elevi și profesori din Franța, Grecia, Polonia și Insulele Canare. Lor li se vor alătura, bineînțeles, numeroși elevi și profesori de la liceul dornean, precum și parteneri locali: Primăria Vatra Dornei, Salvamont, Clubul Copiilor, Clubul Sporturilor de Iarnă, Parcul Național Călimani, agenți economici cu activitate în domeniul apei.

Pe parcursul șederii lor, elevii și profesorii vor vizita liceul, vor participa la ore de curs, la work-shop-uri pe tematica apei, vor celebra Ziua Mondială a Zăpezii practicând sporturi de iarnă, vor asista la momentul sfințírii apei în cadrul unei slujbe religioase, vor efectua vizite de studiu la fabrica de apă minerală „Aqua Carpatica”, la baza de tratament de la Mănăstirea Gheorghițeni, la mănăstirile bucovinene, la sediul parcului Național Călimani, vor vedea cum funcționează o moară de apă sau o microhidrocentrală. Promovarea patrimoniului cultural local se va realiza și printr-un spectacol folcloric, iar coeziunea echipei internaționale, prin seara festivă cu caracter multicultural.

Persoană de contact: prof. Atofanei Corina Cristina, coordonator proiect
Email: corinatofanei@yahoo.fr
Telefon: 0730.908.811

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie reflectă doar punctual de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.