Știrile zilei de4 decembrie 2022

Două cazuri pozitive cu COVID-19, după testarea întregului personal medical din Vatra Dornei

Duminică, 12 aprilie 2020, ora 11:00. Managerul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, Valentin Stan, a confirmat existența celor două cazuri pozitive de COVID-19, precizând că acestea fac parte din rândul cadrelor medicale cu studii medii, și anume două asistente.

„Una este angajata spitalului, iar alta lucrează la un cabinet particular din Policlinică”, afirmă managerul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, Valentin Stan, pentru publicația Monitorul de Dorna. O altă completare a managerului arată că în niciun caz „nu este vorba de asistentele detașate la Spitalul Județean de Urgență din Suceava”.

Valentin Stan a precizat că mai sunt de primit, în ziua de luni, 13 aprilie 2020, ultimele cinci rezultate pentru testările personalului medical din Vatra Dornei. În cazul celor două cazuri pozitive, managerul a confirmat că cele două asistente se află în autoizolare la domiciliu și că a fost informată DSP și Ministerul Sănătății, fiind în curs o anchetă epidemiologică.

Știre inițială. Surse din apropierea Comitetului Local pentru Situații de Urgență au confirmat, în seara zilei de sâmbătă, 11 aprilie 2020, pentru Monitorul de Dorna, că în cazul testelor pentru depistarea noului tip de Coronavirus, efectuate la întreg personalul medical din oraș, de la Spitalul Municipal și Policlinică, două dintre rezultate au fost pozitive.

Se pare că acestea fac parte dintre ultimele probe recoltate, cele din ziua de vineri, 10 aprilie 2020. Se așteaptă comunicarea oficială a rezultatelor, însă cele două asistente se află deja în autoizolare, împreună cu familiile, și au fost demarate deja anchetele epidemiologice.

Până la ora redactării acestei știri, nici reprezentanta DSP, Daniela Coman, nici managerul Spitalului Vatra Dornei, Valentin Stan, nu au răspuns solicitărilor noastre.

Reamintim că în cursul zilei de vineri, 10 aprilie 2020, fuseseră deja primite rezultatele probelor prelevate miercuri, 8 aprilie 2020, toate cele 70 de teste fiind negative. În afara de acestea, în zilele de joi și vineri au mai fost prelevate alte 160 de probe, rezultatele acestora din urmă confirmând cele două cazuri pozitive.

Conform managerului Spitalului Municipal din Vatra Dornei, Valentin Stan, toate „probele au fost analizate la un laborator din municipiul Iași, acesta fiind acreditat de către Ministerul Sănătății, tot personalul medical al spitalului fiind testat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *