Locuitorii din Bazinul Dornelor vor avea accesul restricționat în municipiul Vatra Dornei

Accesul se va putea face însă pe zone de proveniență și doar între orele 08:00 și 20:00. Începând cu data de 7 aprilie 2020, de la ora 23:00, în intervalul orar 08:00-20:00, se restricționează accesul cetățenilor din localitățile din jurul municipiului Vatra Dornei astfel:

a) în zilele de luni, miercuri și vineri vor avea acces cetățenii din Șaru Dornei, Panaci, Dorna Arini, Crucea și Broșteni;
b) în zilele de marți și sâmbătă vor avea acces cetățenii din Dorna Candrenilor, Coșna și Poiana Stampei;
c) în zilele de joi și duminică vor avea acces cetățenii din Iacobeni, Ciocănești și Cârlibaba.

Excepțiile de la restricții sunt cele prevăzute de Ordonanțele Militare, respectiv:

„Transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în Vatra Dornei, precum și a aprovizionării populației, precum și persoanele care nu locuiesc în Vatra Dornei, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor”.

De asemenea, este obligatorie folosirea mijloacelor de protecție a mâinilor, gurii și nasului cu mănuși, măști, fulare sau eșarfe. Se pot folosi și alte obiecte vestimentare care pot proteja gura și nasul. În același timp, la intrarea în toate instituțiile publice și spațiile comerciale se vor asigura, obligatoriu, covoare cu dezinfectant, pe lângă măsurile obligatorii decise până la această dată.

O altă prevedere a Hotărârii este și cea prin care pe perioada Stării de Urgență, începând cu data de marți, 7 aprilie 2020, ora 12:00, se scot din funcțiune toate aparatele automate de preparat și comercializat cafea, ceai etc. aflate pe domeniul public.

13 comentarii publicate:

  1. Dorneanul

    Nu vă mai ofuscați, țărănușilor, meritați restricție generală fix pentru că nu respectați oricum orașul nici când nu e pandemie. Ar trebui să fiți recunoscători locului și oamenilor de fiecare dată când veniți „la vale” să vă faceți cumpărăturile, să vă administrați afacerile, să vă etalați gipanele, cu pretextul că voi sunteți tot timpul marginalizați. Afară cu țărănoii (nu țăranii) din Dorna!

  2. Andrei

    Și asta cine a hotărât? Hai, Dorele, cu cât mai multe reguli, dar soluția tuturor problemelor unde o țineți, vorba aia, o țineți în fund?

  3. Anonim

    Nu înțeleg de ce atât de multă ură! De ce sunteți răutăcioși? Cei din Vatra Dornei nu au mașini de mașini? Și ce dacă? De ce judecați atât de mult pe alții? Nu aveți grădina voastră? În fața lui Dumnezeu și la groapă suntem egali! Dacă fiecare am fi mai buni, am schimba fața României.

  4. Dan

    Eu, personal, aș fi vrut ca unii proști să nu poată fi vocali! Atâta ură gratuită și ușor de exprimat este dureroasă!

  5. Nausia

    Orice măsură este luată cu scopul de a împiedica răspândirea virusului prin distanțare socială, iar asemenea comentarii sunt o dovadă a lipsei de educație. Încercați să apreciați eforturile care se fac pentru sănătatea voastră.

  6. Cuvântul Liber

    Vă iritați degeaba! Se pare că nu știți ce restricții au băgat la Gura Humorului. Nu intră nimeni în oraș din comunele limitrofe. Deci această măsură luată este spre binele tuturor! O să vedeți ce va fi la Câmpulung. Ce am de reproșat autorităților locale este lipsa unor comunicări zilnice, informări scurte în media din zona noastră și pe Facebook, precum și transmiterea slujbelor de la biserici pe radio sau online. De ce nu vă puneți voi ăștia vocali în pielea celor care muncesc zi de zi și riscă pentru ca voi să stați la căldură și să vă dați cu părerea?

  7. Beatrice

    @Dorneanul, clar ești un dorozar de ăla care nu ar face nimic și aștepți totul pe de-a gata și automat ciuda aia. Ca să ai, trebuie să muncești, nu să stai cu miloaga și să aduci asemenea injurii. Dar, din păcate, pe unii atât îi duce capul.

  8. Wolf

    Noua Ordine Mondială ne spune când și cum vom circula. Nu mai sunteți cetățeni români, ci sclavi într-o colonie.

  9. Mirel

    Nu vă mai certați. Sunteți fericiți și nu știți! Vedeți bine ce se întâmplă în alte orașe. Comunitatea voastră este în siguranță și asta se datorează și oamenilor! Locuiți într-un oraș fără probleme legate de Coronavirus, momentan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *