Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Tanti Ana Lucan din Vatra Dornei a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani

Tanti Ana Lucan de la Căminul de Bătrâni din cadrul Mănăstirii „Sfântul Dumitru” din Vatra Dornei s-a născut la data de 19 februarie 1920, în comuna Broscăuți din regiunea Cernăuți. Viața nu a fost ușoară. Încă de copil a rămas orfană de tată, care decedase în urma rănilor primite din timpul Primului Război Mondial.

A crescut cu un tată vitreg, care cu lacrimi în ochi ne-a povestit că „nu se purta frumos cu ea”. A făcut școala în limba germană la Cernăuți, iar după cel de-Al Doilea Război Mondial a fost nevoită să se refugieze, împreună cu soțul său, doctor în avocatură, în România, ajungând astfel la Vatra Dornei.

A rămas văduvă în urmă cu 50 de ani, iar de atunci au început iar greutățile. Locuia într-o casă muncitorească, fără parchet pe jos, plină de igrasie și fără căldură. În anul 1996 a cunoscut familia Facina, care timp de 12 ani a îngrijit-o ca pe propria mamă.

Astăzi, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, tanti Ana Lucan a fost sărbătorită atât de maicile de la Mănăstirea „Sfântul Dumitru”, cât și de copiii de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Vatra Dornei, alături de primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

La vârsta sa, sărbătorita noastră a reușit să vorbească cu copiii în limba germană și să citească mesajul de pe tortul aniversar fără ochelari.

1 comentariu publicat:

  1. Anonim

    Sigur este văduvă av. Constantin Radu Lucan, născut în anul 1897, având ca părinți pe Zonicu și Aglaia Maria Lucan (n. Scripa), decedat în data de 23 martie 1969.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.