Știrile zilei de17 ianuarie 2022

Angelica Fădor: PSD a uitat că în 2019 a alocat bani doar pentru 200 de metri din Autostrada Unirii

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că PSD a uitat că în anul 2019 a alocat bani doar pentru 200 de metri din Autostrada Unirii. Angelica Fădor a precizat că PSD continuă să aibă un comportament ipocrit.

„PSD cere Guvernului PNL bani pentru autostrăzi, dar a uitat că Viorica Dăncilă a alocat în bugetul anului trecut fonduri de 2 milioane de euro, din care se puteau construi doar aproximativ 200 de metri din Autostrada Unirii. Primii care au sesizat, la începutul anului trecut, bătaia de joc a Guvernului PSD au fost reprezentanții a trei asociații din zona Moldovei, care au şi atras atenţia că din banii alocaţi proiectului nu se poate construi nici măcar un kilometru”, a spus Fădor.

Ea a arătat că PSD parcă a uitat că în trei ani de guvernare Grindeanu – Tudose – Dăncilă a schimbat mai mulţi miniştri decât a construit kilometri de autostradă. Fădor a spus că actualul Guvern PNL şi-a luat angajamentul că va demara construcţia Autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni.

„În curând, cabinetul Orban va face un prim pas pentru a debloca situaţia şi va emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care proiectul va reveni la Ministerul Transporturilor. Ţin să reamintesc că guvernarea PSD a mutat 22 de proiecte majore de infrastructură la Comisia de Strategie şi Prognoză, o comisie ai cărei angajaţi nu au nicio calificare pentru construcţia de autostrăzi”, a explicat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a spus că al doilea pas va consta în atragerea de fonduri europene, iar Guvernul Român va solicita Comisiei Europene, pentru următorul exerciţiu bugetar european, fondurile necesare construcţiei Autostrăzii Unirii.

„PNL se va ţine de cuvânt. Orice promisiune din campania electorală va fi pusă în aplicare. România nu mai are timp de vorbe, ci trebuie să treacă la fapte”, a încheiat Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.