Angelica Fădor a anunţat că Guvernul Orban a rezolvat problema finanţării proiectului de Termoficare al municipiului Vatra Dornei

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că miniştrii Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cel al Mediului şi cel al Finanţelor Publice au semnat ordinul pentru implementarea Programului de Termoficare, acesta fiind deja publicat în Monitorul Oficial.

Angelica Fădor a spus că după semnarea acestui ordin municipiul Vatra Dornei va putea face plăţile pentru lucrările realizate anul acesta pentru modernizarea sistemului de termoficare, cel mai important fiind însă faptul că va ieşi din dificultatea financiară în care se afla.

Deputatul PNL de Suceava a amintit că încă din primăvara acestui an Guvernul PSD a refuzat, cu rea-credinţă, rezolvarea acestei probleme, ajungându-se în pragul iernii în situaţia în care în municipiul Vatra Dornei exista riscul să nu se poată furniza agent termic.

„După ce centrala termică a fost modernizată şi au fost realizate lucrările de înlocuire a magistralei de termoficare din Vatra Dornei, firma a primit doar sumele de bani de la administraţia locală şi nu şi cele cu care Guvernul se angajase să participe la finanţarea proiectului”, a precizat Angelica Fădor.

Ea a subliniat că înainte de venirea iernii s-a reuşit rezolvarea parţială a acestei probleme, însă doar cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Deputatul PNL de Suceava a precizat că la iniţiativa acestuia a fost alocată o sumă de bani de la bugetul judeţului pentru punerea în funcţiune a centralei termice. De precizat că după reluarea furnizării agentului termic în Vatra Dornei, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, i-a încredinţat deputatului Angelica Fădor sarcina ca, în calitate de deputat, să urmărească ca noul guvern liberal instalat să soluţioneze blocajul creat de Guvernul PSD.

„La doar o lună de la instalare, Guvernul Orban, prin miniştrii Administraţiei, Mediului şi Finanţelor, a semnat ordinul comun şi a reparat încă o situaţie de blocaj lăsată de Guvernul PSD, iar municipiul Vatra Dornei va beneficia de fondurile necesare pentru a efectua plăţile restante”, subliniat Angelica Fădor.

Parlamentarul liberal sucevean a declarat că s-a constatat o situaţie incredibilă lăsată de Guvernul PSD care în august-septembrie a transferat fondurile din Programul Termoficare în bugetul PNDL, lăsând fără finanţare proiectele realizate de localităţi din ţară, dar că Guvernul Orban a găsit surse de finanţare astfel încât municipiul Vatra Dornei să evite un blocaj financiar.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.