Astăzi17 aprilie 2021

Angelica Fădor a iniţiat o lege prin care persoanele persecutate politic, deportaţii şi prizonierii de război vor beneficia de o serie de facilităţi

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor este coiniţiator al unui proiect de lege prin care persoanele persecutate politic, deportaţii şi prizonierii de război vor beneficia de o serie de facilităţi.

Angelica Fădor a explicat că proiectul prevede că românii persecutaţi politic după anul 1945, cei care au suferit persecuţii pe motive etnice din partea regimurilor de orientare profascistă din perioada septembrie 1940 – 6 martie 1945, precum şi deportaţii în străinătate sau care au fost prizonieri de război vor beneficia de o serie de facilităţi, în urma modificării Codului Fiscal.

„În calitate de iniţiator al „Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal al României şi a Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 pentru modificarea şi completarea Decretului nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri” am votat azi, alături de colegii din Camera Deputaţilor, pentru acordarea unor drepturi de care aceste persoane nu au beneficiat până acum”, a precizat Angelica Fădor.

Ea a precizat că aceştia vor beneficia de scutire de la plata impozitelor şi taxelor pe clădirea în care au domiciliul, scutirea de taxe şi impozite pe teren, inclusiv pentru soţul sau soţia supravieţuitoare, scutirea de la plata impozitelor pe mijloacele de transport, inclusiv pentru soţul sau soţia supravieţuitoare.

Deputatul PNL de Suceava a spus că scutirea rămâne valabilă şi în cazul transferului proprietăţii către copiii acestor categorii de beneficiari.

„Pentru cei care au suferit astfel de persecuţii, acest vot este o reparaţie obligatorie, morală şi materială. Printre ei se află supravieţuitori ai trenurilor morţii din perioada fascistă, deportaţi în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate, familii strămutate în Bărăgan sau care au făcut parte din detaşamentele de muncă forţată. Este un semn de respect faţă de cei 30.000 de supravieţuitori ai acelor cumplite vremuri, persoane cu vârste înaintate, care trebuie să simtă că măcar acum li se face dreptate”, a declarat Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.