Știrile zilei de18 ianuarie 2022

Autoritățile din comuna Poiana Stampei au inaugurat noua grădiniță cu program prelungit

În ziua de duminică, 28 iulie 2019, a fost inaugurată Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticii veseli din poieniță” din comuna Poiana Stampei, una dintre cele mai moderne unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Suceava. Grădiniţa, cu o valoare de proiect și execuție de aproximativ 500.000 de euro, a fost finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Clădirea grădiniţei cu program prelungit din comuna Poiana Stampei este structurată pe două niveluri, tip P+1E, are săli de grupă în care vor învăţa câteva zeci de copii de grădiniţă, o sală de mese, bucătărie cu spaţii anexe, o sală multifuncţională, vestiare pentru fete și băieţi, grupuri sanitare pentru fete, pentru băieţi şi pentru cadrele didactice, birouri, depozit de jucării şi materiale didactice, cameră de tehnică, centrală termică proprie şi holuri de acces, spaţiu destinat spectacolelor şi altor activităţi de interior, spaţiu de joacă, toate absolut necesare desfăşurării activităţii educaţionale.

O parte din încăperile din cadrul grădiniței cu program prelungit din comuna Poiana Stampei au fost mobiliate şi utilate, inclusiv cu aparatură de tip IT. Cadrele didactice care vor activa în cadrul unității de învățământ preșcolar au început deja să decoreze sălile de grupă şi să le dea viaţă pentru a putea fi folosite de copiii din comuna Poiana Stampei.

Un sobor de preoţi a oficiat slujba de sfinţire a noii unităţi de învăţământ, iar după tăierea panglicii inaugurale de către unul dintre preşcolari, inspectorul general Cristian Cuciureanu, primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, directoarea Dorina Paicu, dar și toate persoanele prezente au putut să viziteze Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticii veseli din poieniță” din comuna Poiana Stampei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.