Astăzi6 iunie 2020

Ansamblul Folcloric „Balada Dornelor” a participat la Kids Fun Folk, în Polonia

În perioada 11-16 iunie 2019, Ansamblul „Balada Dornelor” de la Clubul Copiilor Vatra Dornei a participat la ediți a X-a a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii „Kids Fun Folk”, desfășurat în orașul Poznan din Polonia. Elevii dorneni au reprezentat folclorul din România, la festival fiind prezenți copii din Ucraina, Slovacia, Lituania, Thailanda.

Festivalul care în acest an a ajuns la ediția a X-a este organizat de Asociația Trăiește pentru Folclor și are scopul de a transmite copiilor dragostea pentru tradițiile populare autentice. În deschiderea festivalului, Jadwiga Banas, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, le-a adresat participanților îndemnul de a duce mai departe cântecul și dansul popular pentru că o națiune care își pierde memoria își pierde identitatea (Papa Ioan Paul II).

Festivalul „Kids Fun Folk” face parte din calendarul evenimentelor mondiale CIOFF, organizație afiliată UNESCO. În cadrul festivalului, elevii dorneni au susținut cinci spectacole în orașul Poznan, districtul Poznan, și regiunea Wielkopolska. La Școala Elementară Kleszczewo, elevii polonezi au învățat, în cadrul atelierului de lucru susținut de colegii lor din Vatra Dornei, câteva elemente ale dansului popular românesc și jocurile Hora mare din Bucovina, Sârba și Hora din Oltenia.

În cadrul festivalului, copiii au participat la interesante activități colaterale, precum Turul Tramvaiului, Dansul popular în oraș, Seara dansului popular și Vânătoarea de comori, prin intermediul cărora au cunoscut tradițiile altor popoare, frumusețile și istoria orașului Poznan și a regiunii Wielkoposka și au legat prietenii.

Participarea la festivalul din Polonia a fost o oportunitate pentru dorneni de a vizita Lagărul Auschwitz Birchenau și de a admira frumusețea orașului Cracovia. Prezența Ansamblului Folcloric „Balada Dornelor” la Festivalul „Kids Fun Folk” din Polonia a fost susținută de Primăria și Consiliul Local al municipiului Vatra Dornei și Asociația Plaiurile Dornelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.