Astăzi5 iulie 2020

Dorna Medical a deschis cel mai modern centru de Radiologie și Imagistică Medicală din nordul țării

Dorna Medical a inaugurat, de curând, în municipiul Suceava, cel mai modern centru de Radiologie și Imagistică Medicală din nordul țării, unul dotat cu aparatură ultraperformantă, de ultimă generație la nivel național și internațional. Noua unitate medicală este dotată cu echipament de Rezonanță Magnetică, computer tomograf, mamograf cu tomosinteză, aparat de radiologie digitală, ecograf cu elastografie.

Deschiderea oficială a Centrului de Radiologie și Imagistică Medicală de la Suceava a avut loc în prezența managerilor generali de la Dorna Medical, doctor Rodica Boca și Roman Boca, a directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, a conducerii Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private Palmed, a asociațiilor patronale, a Camerei de Comerț și Industrie Suceava, a Colegiului Medicilor, filiala Suceava, precum și a mai multor medici specialiști.

Roman Boca: „Vă mulțumesc că sunteți alături de noi!”

În deschiderea evenimentului, managerul Roman Boca a evidențiat faptul că noul centrul de radiologie și imagistică medicală este unul de excelență, dotat cu aparatură de înaltă performanță, cu cele mai bune dotări și softuri, care vin în sprijinul pacienților.

„Vă mulțumesc că sunteți alături de noi și că ați venit în număr atât de mare. Vin dintr-o vizită din Japonia și acolo profesorii și medicii nu se închină în fața împăratului. Au o demnitate extraordinară și sunt apreciați de tot poporul japonez. Așa și la noi, ne înclinăm în fața dumneavoastră, doamnelor și domnilor medici”, a transmis managerul de la Dorna Medical.

La evenimentul inaugural, doctor Diana Apetri și doctor Laurențiu Jurcă, medici specialiști de Radiologie și Imagistică Medicală, au susținut prelegeri științifice în care au evidențiat importanța „aparaturii ultraperformante” în diagnosticarea și tratamentul mai multor afecțiuni, printre care cancerul mamar.

Doctorul Diana Apetri a evidențiat, printre altele, importanța colaborării dintre medicul de familie (trimițător) și medicul specialist de Radiologie și Imagistică Medicală. Precizia fiecărui rezultat în parte este dată de aparatura medicală, una de excepție în toate unitățile medicale ale companiei.

Doctorul Laurențiu Jurcă s-a axat pe eficiența metodelor imagistice de investigație, cum ar fi mamograful cu tomosinteză, în cazul cancerului mamar. În anii anteriori, diagnosticarea acestei afecțiuni se făcea în stadiu avansat, când tumora era deja palpabilă.

Astăzi, datorită aparaturii ultraperformante, de care Dorna Medical dispune, cancerul de sân poate fi diagnosticat în stadiul incipient când prezintă dimensiuni mult mai mici și nu este extins la ganglionii limfatici.

Dorna Medical, recompensată cu premii și diplome

Inginerul Corneliu Cristea, reprezentant Siemens, a prezentat fiecare aparat din dotarea Centrului de Radiologie și Imagistică Medicală. Cristian Hotoboc, președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, a ținut să felicite Dorna Medical pentru extindere și performanță. De asemenea, doctor Adela Burac, medic primar Boli Infecțioase și secretară în cadrul Colegiului Medicilor Suceava, a remarcat importanța acestui centru de imagistică medicală pentru pacienții din Bucovina.

Dorna Medical a primit „Diploma de Excelență pentru dezvoltarea afacerii și cea mai performantă investiție în domeniul sănătății din județul Suceava și Regiunea Nord-Est” din partea Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Suceava și Premiul Special de Merit din partea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Noul Centru de Radiologie și Imagistică Medicală este situat în municipiul Suceava, pe str. Universității, nr. 29, lângă laboratorul clinic Dorna Medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.