Angelica Fădor: PSD-ALDE vrea să acopere toate nerealizările din ultimii trei ani de guvernare dezastruoasă prin mesaje antieuropene

scris de Redacţia
în Politică
17 apr. 2019
17 apr. 2019, ora 14:58

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a susţinut o declaraţie politică în care a criticat discursul antieuropean al liderului PSD, Liviu Dragnea, considerând că nu mai este mult până când acesta va solicita excluderea României din Uniunea Europeană.

Angelica Fădor a arătat că Liviu Dragnea şi PSD au început să facă referire la partenerii României din Uniunea Europeană în termeni de „maimuţoi şi măscărici”, doar pentru că liderii europeni refuză dialogul cu liderul social-democraţilor, „acest preşedinte de partid aflat la guvernare, care a intrat pe un drum antieuropean, al extremei şi al populismului”.

„Nu e de mirare că Partidul Socialiştilor Europeni se gândeşte foarte serios să excludă PSD din această formaţiune europeană, fiind deja suspendate toate acţiunile comune cu PSD. Liviu Dragnea şi PSD încearcă să mai păcălească o parte din electorat printr-un discurs al urii, un discurs menit să divizeze şi să antagonizeze societatea, continuând, în acelaşi timp, să acuze, zi de zi, Uniunea Europeană”, a declarat Angelica Fădor.

Deputatul PNL de Suceava a subliniat faptul că nu mai este mult până când Liviu Dragnea va cere excluderea României din Uniunea Europeană, dacă nu direct, măcar prin acţiuni care să oblige partenerii europeni să propună declanşarea Articolului 7 din Tratatul UE.

„Pentru că nu mai are pe cine să dea vina pentru eşecul guvernării PSD, pentru că ţara este pe marginea prăpastiei din cauza unui guvern incompetent, format din miniştri aleşi chiar de Liviu Dragnea, acesta arată cu degetul spre Uniunea Europeană. Liviu Dragnea nu este adeptul valorilor europene şi, poate de aceea, nu înţelege cum îşi permit procurorii să îl acuze, iar judecătorii să îl condamne pentru faptele sale şi, în încercarea de a scăpa de justiţie, este în stare să sacrifice viitorul românilor, dezvoltarea ţării, apartenenţa la Uniunea Europeană, chiar şi guvernarea şi partidul pe care îl conduce”, a precizat Fădor.

Deputatul liberal consideră că ceea ce face Liviu Dragnea este un grav atac la democraţie, motiv pentru care familia socialistă europeană încearcă să se delimiteze de liderul PSD.

„Nu departe de liderul PSD se află liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care riscă să scoată ALDE România din ALDE European, din aceleaşi motive. Doi lideri de partide aflate la guvernare în România sunt refuzaţi de familiile lor politice europene pentru atitudinile lor, iar de vină, firesc, după opinia lor, ar fi tot ţările din Uniunea Europeană. Guvernarea PSD-ALDE vrea să acopere toate nerealizările din ultimii trei ani de guvernare dezastruoasă prin mesaje antieuropene, dar românii văd pericolul continuării acestei guvernări şi vor da un semnal clar şi puternic în alegerile europarlamentare pentru a transmite Europei că aceşti lideri nu reprezintă voinţa acestui popor, care respectă valorile europene”, a încheiat Angelica Fădor.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.