SC Ecologica Vatra Dornei, gospodari nevoie mare

scris de Constanţa Cristescu
10 apr. 2019
10 apr. 2019, ora 11:09

Recent, SC Ecologica Vatra Dornei ne-a lăsat în cutia poştală următorul fluturaş: „Pentru buna desfășurare a activității de colectare a deșeurilor vă rugăm să respectați următorul grafic: săptămâna 1 – gunoi menajer; săptămâna 2 – gunoi menajer în prima cursă și plastic (PET) în a doua cursă; săptămâna 3 – gunoi menajer în prima cursă și carton în a doua cursă; săptămâna 4 – gunoi menajer în prima cursă și sticlă în a doua cursă. Notă: deșeurile reciclabile se vor ridica separat din sacii personalizați”.

Am stat şi m-am gândit cum să înţeleg spiritul gospodăresc al acestei societăţi de ecologizare. Am înţeles că onorabilii gospodari de la SC Ecologica Vatra Dornei SRL obligă abonaţii să stea cu gunoiul în curte sau în casă (dacă locuiesc la bloc) o lună, că ei adună o săptămână PET, o săptămână carton, o săptămână sticlă, iar gunoiul menajer ţi-l lasă în pubelă pentru că nu au definit ce înțeleg ei prin gunoi menajer.

Aşa se face că abonații plătesc către SC Ecologica Vatra Dornei SRL serviciul de colectare săptămânală a deşeurilor menajere şi rămân cu ele în curte o lună întreagă pentru că marii gospodari ai ecologizării urbane le iau banii şi își bat joc de ei.

Este cu totul normal să separăm gunoiul menajer în saci personalizaţi, dar aceştia trebuie ridicaţi săptămânal de SC Ecologica Vatra Dornei SRL pentru că abonații plătesc serviciul de deparazitare menajeră săptămânală prin abonament.

6 comentarii publicate:

 1. Bogdan spune:

  De ce ar fi diferită SC Ecologica Vatra Dornei de administrația locală? Sau ACET? Datoria lor este să ia banul, iar a dornenilor să plătească!

 2. Cristina spune:

  Referitor la grafic se poate face într-un tabel pentru un an de zile cu culori distincte! Cât despre saci, există pubele, tot pe culori, care ar trebui să nu le cumpărăm noi! Dacă tot dorim o țară ca afară! Civilizație înseamnă și puțină cultură!

 3. Gheorghe spune:

  Ce rezolvați cu așa zisa rampă de triere de gunoi, care este de fapt un munte în devenire de gunoi? Rampa situată intravilan la 200 de metri de Spitalul de Boli Infecțioase, vis-a-vis de Gara Mare și la câțiva metri de sediul propriu?

 4. Sorin spune:

  S-a mărit prețul la 12 lei de persoană fără întrebări, dar se cere să selectăm gunoaiele! Este ok, așa trebuie să se întâmple într-o țară civilizată. Dar la Vatra Dornei încălzirea se face cu lemne! Ce facem cu rumegușul? La 500 de case se strâng peste 7.500 de saci! Oare cât poate să funcționeze centrala? Bineînțeles gratis!

 5. Murphy spune:

  Cum să selectezi gunoiul ca în țările civilizate când: 1. În curtea interioară a blocului în care locuim sunt 6 containere (3 pentru gunoi menajer, 3 pentru hârtie și carton); 2. Toți crâșmarii din piață aruncă (prin reprezentanții lor ce își fac veacul la ușa crâșmei) fără niciun pic de jenă tot felul de minuni (neselectate) în aceste containere; 3. Pe lângă aceștia cei ce mătură strada și fac curățenie în piață procedează la fel. Întrebați fiind de ce aruncă gunoiul acolo au răspuns că „din dispoziția primarului”.

  Am sesizat la primărie și la Ecologica SRL de N ori; răspunsul va veni probabil în preziua alegerilor, ca de obicei. Mai urmează să sesizăm Garda de Mediu și Inspecția Sanitar-Veterinară pentru că, în condițiile astea, acum când vine căldura, curtea se va transforma într-un focar de infecție.

 6. […] ce în săptămâna trecută a apărut în presă articolul subsemnatei prin care sesizam faptul că SC Ecologica Vatra Dornei nu-şi respectă abonaţii şi […]

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.