Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Alexandru Prâsneac a cucerit titlul de campion național la Campionatele de Cros de la Botoșani

Sâmbătă, pe 30 martie 2019, la Botoșani s-a desfășurat Campionatul Național de Cros la copii, juniori II și juniori III, la eveniment participând și mai mulți sportivi legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, club sportiv finanțat și susținut de Consiliul Local și Primăria Municipiului Vatra Dornei, atleți care au reușit să obțină noi rezultate notabile.

Un prim rezultat pozitiv nu s-a lăsat foarte mult așteptat, astfel că la finalul competiției sportivul dornean Alexandru Prâsneac a izbutit să se impună în cadrul probei de 2.000 de metri, la categoria copii I, tânărul reușind să își adjudece titlul de campion național.

Tot în aceeași zi, la competiția sportivă dornenii au fost foarte aproape de obținerea unei alte medalii, de această dată la categoria juniori III, în proba de 3.000 de metri, acolo unde sportiva Claudia Ionela Costiuc a reușit însă să termine proba pe locul al patrulea.

Tot pe locul al patrulea a reușit să termine și echipa masculină de la CSM Dorna, care a luat startul în proba de 4.000 de metri, la categoria juniori III, grupul fiind format din sportivii dorneni Robert Petru Kore, Adelin Pop, Ionuț Huțanu, Ștefan Candrea și Virgil Todașcă.

Cristian Prâsneac, antrenorul de la CSM Dorna, afirmă pentru Monitorul de Dorna: „Mă mulțumește evoluția sportivilor mei la acest Campionat Național și îmi pun toată încrederea că pot realiza performanțe și mai mari. Greul de acum începe și cred că dacă vor fi serioși vor putea ajunge nume importante în atletismul românesc și nu numai.

La această competiție am trăit și o senzație unică. Alexandru Prâsneac, pe lângă că este sportivul meu, este și copilul meu și a fost o premieră în calitatea mea de antrenor să am propriul copil în postura de campion național. Tot el, săptămâna trecută a cucerit alte două titluri de campion național la Campionatul Național de Sală, la 200 și 800 de metri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.