Astăzi8 martie 2021

VIDEO. Un bebeluș a decedat, iar un copil a fost rănit în urma unui incendiu la o casă din Vatra Dornei

UPDATE Monitorul de Dorna: Copilul de doi ani și opt luni prezintă câteva răni ușoare și se află în afara oricărui pericol.

Incident deosebit de grav la Vatra Dornei. Un bebeluș de un an și două luni a decedat, iar un copil de doi ani și opt luni a fost rănit în urma unui incendiu la o casă de pe raza municipiului Vatra Dornei. Conform autorităților ajunge la fața locului în jurul orei 13:00, cei doi minori au fost răniți în urma unui incendiu pornit din cauza copiilor care se jucau cu focul în locuința din strada Diecilor.

Surse din cadrul Detașamentului de Pompieri din municipiul Vatra Dornei arată că duminică, 25 noiembrie 2018, în jurul orei 13:00, autoritățile au fost alertate cu privire la un imobil din strada Diecilor la care s-ar fi produs o explozie la centrala termică. La fața locului s-au deplasat o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare.

Ajunse la imobilul din strada Diecilor, autoritățile au descoperit într-o încăpere a locuinței trupul neînsuflețit al unui bebeluș, iar în exteriorul casei un minor de doi ani și opt luni cu arsuri pe căile respiratorii și pe brațul stâng. Primele cercetări realizate la fața locului arată că incendiul ar fi pornit după ce copiii aflați nesupravegheați în casă s-ar fi jucat cu focul. Surse din cadrul autorităților arată că băiatul de doi ani și opt luni ar fi luat un lemn din sobă și l-ar fi pus în pătuțul fetiței de un an și două luni.

În tot acest timp, mama celor doi ar fi fost plecată de acasă pentru a procura rația de mâncare de la cantina socială din municipiul Vatra Dornei.

„În interiorul locuinței a fost găsit un copil de un an şi două luni ars, din păcate decedat. Mama şi un alt copil de doi ani şi opt luni au fost transportați la spital”, afirmă purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Marian Ruscan, comandantul împuternicit al ISU Vatra Dornei, a declarat pentru Monitorul de Dorna: „În jurul prânzului am fost anunțați prin 112 despre o posibilă explozie la o locuință din municipiul Vatra Dornei. La fața locului s-a deplasat modulul SMURD, respectiv o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD de tip B”.

Acesta adaugă: „Am găsit într-o încăpere a casei un copil minor care, din păcate, prezenta leziuni incompatibile cu viața și un alt copil care prezenta arsuri la nivelul antebrațului stâng și a mâinii stângi. Din cercetările efectuate la fața locului împreună cu colegii de la Poliția Vatra Dornei, cauza probabilă de producere a evenimentului ar fi jocul minorilor cu focul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.