Știrile zilei de24 septembrie 2021

FOTO/VIDEO. O autocisternă încărcată cu clei pe bază de apă s-a răsturnat pe calea ferată, la Iacobeni

Un accident rutier grav s-a petrecut pe raza comunei Iacobeni, din județul Suceava, acolo unde o autocisternă de 40 de tone încărcată cu clei s-a răsturnat peste calea ferată. Incidentul rutier s-a produs în ziua de vineri, 28 septembrie 2018, în jurul orei 10:00. Șoferul autocamionului a rămas încarcerat în cabină, iar traficul rutier a fost blocată până la 14:40.

Traficul feroviar între Transilvania și Moldova a fost blocat vreme de aproape cinci ore, două din trenurile care circulă de obicei pe această rută fiind blocate în gările din apropiere. Trenul IR 1833, care face legătura între Iași și Timișoara Nord a staționat în gara Iacobeni, în timp ce trenul IR 1832, care circulă de la Timișoara Nord la Iași, a fost blocat în Argestru.

”Șoferul a rămas încarcerat și a fost extras de către un pompier militar botoşănean aflat în timpul liber înainte de sosirea echipajelor de la Vatra Dornei”, au precizat reprezentanţi ISU.

Marian Ruscan, comandantul împuternicit al ISU Vatra Dornei, a precizat pentru Monitorul de Dorna: „În jurul orei 10:00 am fost anunțați despre o autocisternă căzută pe calea ferată în zona Iacobeni. La fața locului s-au deplasat o autospecială de descarcerare și ajutor medical, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. La locul accidentului a fost găsit conducătorul auto care a fost extras dintre fiarele contorsionate de participanții la trafic”.

fotografie preluată de pe pagina de Facebook a Orion Media Vatra Dornei

Șoferul autocamionului înregistrat în județul Brașov a suferit leziuni la membrele inferioare. Autocisterna de 40 de tone era încărcată cu clei pe bază de apă. Nu a existat în niciun moment pericolul de explozie, încărcătura nefiind inflamabilă. Autovehiculul de mare tonaj se deplasa dintre Pasul Mestecăniș către municipiul Vatra Dornei.

La fața locului au fost aduse mai multe utilaje pentru ca TIR-ul să fie îndepărtat de pe calea ferată pentru a se permite reluarea circulației feroviare în condiții de siguranță. Circulația trenurilor în zonă a fost reluată în jurul orei 14:40.

Din primele informații, accidentul rutier s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil din zona localității Iacobeni, din județul Suceava.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.