Astăzi28 noiembrie 2020

Simpozionul organizat de Dorna Medical a reunit peste 100 de medici și specialiști din Suceava

Dorna Medical a organizat vineri, 21 septembrie 2018, un simpozion pe teme medicale de actualitate, creditat de Colegiul Medicilor din România. Circa 150 de medici de familie și specialiști s-au alăturat manifestării științifice.

Tema „Investigațiile paraclinice și screening-ul pacientului cu afecțiuni gastroenterologice, urologice și ortopedice în ajutorul medicului de familie și clinician” a fost una de interes atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Prelegerile au fost susținute de medici specialiști ai Policlinicii Dorna Medical, unii dintre ei profesând și în spitale și laboratoare clinice din Cluj-Napoca, Iași și Brașov.

Sala de Conferințe a Policlinicii Dorna Medical din Vatra Dornei a devenit o tribună de dezbatere medicală pentru toți participanții, fie că au avut prezentări academice sau au făcut parte din public. Amfitrionii evenimentului au fost managerii Dorna Medical, doctor Rodica Boca și Roman Boca. Pe lângă amploarea științifică, manifestarea a constitut un prilej de întâlnire între specialiștii Policlinicii Dorna Medical și medicii de familie și specialiști din județul Suceava.

„Simpozionul organizat de Dorna Medical a fost o oportunitate de a învăța din experiența colegilor de alte specialități, de a forma relații profesionale și de a împărtăși, la rândul meu, experiența din practica profesională de zi cu zi. Sper că acest eveniment a fost o provocare sau inițiere pentru fiecare dintre noi”, a declarat doctor Marius Sainiuc, medic specialist Ortopedie și Traumatologie la Dorna Medical, unul dintre conferențiarii simpozionului.

„Tind să cred că oamenii au venit la această manifestare, în primul rând, pentru a întâlni alți oameni și pentru a întâlni alți medici. De asemenea, specialiștii vin să facă aceste conferințe și să prezinte noutăți din domeniul medical pentru colegii noștri, medici de familie, dar și în folosul educației pacienților noștri. Personal, voi încerca să fiu prezent și la simpozioanele din Bistrița și din Suceava”, a afirmat doctor Florentin Dobrotă, medic specialist urolog la Dorna Medical, cel care a susținut o prelegere despre abordarea pacientului urologic în cabinetul medicului de familie.

Printre temele de laborator de interes științific s-au numărat și „Noi abordări pluridisciplinare în investigarea candidozelor superficiale”, precum și „Vitaminele B și D, importanța lor pentru organism și analizele relevante”. Medicii participanți la simpozion vor analiza și supune dezbaterii relevanța investigațiilor paraclinice și screening-ul pacientului cu afecțiuni gastroenterologice, urologice și ortopedice.

Nu o dată sala de conferințe din cadrul Policlinicii din Vatra Dornei a găzduit simpozioane, școli de primăvară de imagistică și conferințe la care au luat parte somități din lumea academică a Medicinei Românești, precum prof. dr. Radu Badea, prof. dr. Ioan Coman, prof. dr. Sorin Dudea, dr. Nicolae Crișan, șeful Secției de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Locul de desfășurare a manifestării științifice a fost Sala de Conferințe a Policlinicii Dorna Medical din Vatra Dornei. Dorna Medical va organiza alte două simpozioane medicale la Suceava și Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.