Dosare penale pentru șoferi fără carnet de conducere, la Vatra Dornei și Broșteni

scris de Ciprian Pardău
7 mart. 2018
7 mart. 2018, ora 18:32

Pe 28 februarie 2018, în jurul orelor 18:15, în timp ce acţiona cu aparatul radar pe DN 17, pe raza localității Dealu Floreni, din comuna Dorna Candrenilor, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a înregistrat autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în municipiul Rădăuți, care circula cu viteza de 86 km/h.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că dovada înlocuitoare a permisului de conducere, eliberată de Serviciul Rutier Suceava la data de 27 februarie 2018, avea drept de circulaţie doar pentru data de 27 februarie 2018, bărbatul figurând cu permisul de conducere reţinut.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conduce i-a fost reținut”, dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

Probleme au fost și la Broșteni. La data de 28 februarie 2018, în jurul orelor 15:10, în timp ce acționa pe DN 17 B, pe raza orașului Broșteni, un echipaj din cadrul Poliţiei a efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de un localnic în vârstă de 23 de ani, care inițial a oprit, iar când i s-au cerut documentele, a declarat că nu le are asupra sa.

Imediat după șoferul de 23 de ani a plecat în viteză spre satul Holda, nereuşindu-se oprirea autoturismului. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat încă din data de 22 noiembrie 2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.