Posturile Salvamont Vatra Dornei vor fi modernizate prin Hotărâre de Guvern

scris de Ciprian Pardău
10 ian. 2018
10 ian. 2018, ora 17:13

Viitorul suna bine pentru turismul montan şi Salvamontul din țara noastră. Guvernul României și Ministerul Turismului, prin intermediul Hotărârii nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism, Masterplanul investițiilor în turism, pe lângă o multitudine de proiecte de dezvoltare turistică, a acordat o atenție deosebită și activițăţii Serviciului de Salvamont aprobând mai multe proiecte pentru construirea, dezvoltarea sau reabilitarea posturilor și bazelor deținute de Serviciul Salvamont din opt județe românești pentru mai multe obiective de investiții.

Așadar, municipiul Vatra Dornei este vizat, prin intermediul Serviciului de Salvamont Vatra Dornei, urmând să se investească în creșterea calității serviciilor turistice din bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de Salvamont.

Mai mult de atât, următoarele baze ale Serviciului de Salvamont din România vor beneficia de construirea, dezvoltarea sau realibitarea posturilor și bazelor deținute de Salvamont din opt județe ale României: baza Salvamont Șureanu (Valea Sebeșului, județul Alba), baza Salvamont Vadu Crișului (județul Bihor), construcția cabanei Salvamont Muntele Mic (județul Caraș Severin), reabilitarea, dezvoltarea și amenajarea bazei de salvare montană Rânca (județul Gorj), baza de salvare Salvamont în stațiunea Păltiniș (județul Sibiu), refugiul Salvamont Pârtia Clăbucet (orașul Predeal, județul Brașov) și înființarea unui post de Salvamont în zona turistică Luna Șes (orașul Negrești-Oaș, Satu Mare).

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.