Astăzi17 aprilie 2021

Vatra Dornei va primi 3,5 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în sezonul rece

Autoritățile locale vor primi de la Guverni peste 115 milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică. Nu mai puțin de 13 localități din 12 județe vor beneficia de suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru pe anul 2017, conform unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința din 6 decembrie.

Municipiul Vatra Dornei se regăsește și el pe listă, urmând să beneficieze de suma de 3,5 milioane de lei pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică. Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic.

Suma totală de 115,698 de milioane de lei, asigurată de Guvern prin intermediul Fondului de Rezervă Bugetară, va ajunge la 13 unități administrativ-teritoriale din 12 județe din România, după cum urmează: Arad (județul Arad) primește 5 milioane de lei, Bacău (județul Bacău) primește 15 milioane de lei, Buzău (județul Buzău) primește 15 milioane de lei, Oradea (județul Bihor) primește 4 milioane de lei, Constanța (județul Constanța) primește 15 milioane de lei, iar Galați (județul Galați) primește 15 milioane de lei.

Lista continuă cu Giurgiu (județul Giurgiu), care primește 4,5 milioane de lei, Motru (județul Gorj) primește 9,3 milioane de lei, Brad (județul Hunedoara) primește 5,3 milioane de lei, Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinți) primește 15 milioane de lei, Suceava (județul Suceava) primește 4 milioane de lei, Vatra Dornei (județul Suceava) primește 3,5 milioane de lei, iar Tulcea (județul Tulcea) primește 5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.