Dosar penal pentru un bărbat care a tăiat ilegal mai mulți arbori la Ciocănești

scris de Ciprian Pardău
5 dec. 2017
5 dec. 2017, ora 12:42

Un dosar penal a fost deschis pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Ciocănești, din județul Suceava, pentru tăierea ilegală și furtul unor arbori. Joi, pe 30 noiembrie 2017, o echipă a Secției 15 Poliție Rurală din municipiul Vatra Dornei au constatat faptul că de pe terenul împădurit al unei femei din comuna Ciocănești au fost tăiați și sustrași mai mulți arbori fără să fi fost marcați cu ciocanul silvic.

Conform informațiilor oferite de IPJ Suceava și citate de Știri Suceava, Poliția a solicitat srijinul lucrătorilor Gărzii Forestiere Suceava și a Ocolului Silvic Iacobeni care, alături de polițiști, s-au deplasat la fața locului și au constatat tăierea ilegală a 24 de arbori din specia molid și smulgerea din rădăcină a unui alt arore, rezultând un volum de 24,5 metri cubi de material lemnos. Valoarea acestuia se ridică la suma de 4.400 de lei.

Lemnul rezultat din tăierea arborilor, arată IPJ Suceava, a fost depozitat pe drumul forestier Botoșel. Poliția a confiscat materialul lemnos și l-a predat în custodia Ocolului Silvic Iacobeni. În urma cercetărilor făcute de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind nepotul proprietarei terenului, un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Ciocănești. Între 28 și 29 noiembrie 2017 acesta a tăiat ilegal arborii și i-a scos la drum.

Poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos, urmând să fie soluționat procedural.

* fotografie din articol via Unsplash / Morgan McBride

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.