Știrile zilei de30 noiembrie 2021

Nathy Josse, femeia surprinsă de avalanșă în Călimani, a fost găsită decedată

Nathy Josse, una dintre cele trei persoane surprinse de o avalanșă în Munții Călimani vineri, 1 decembrie 2017, încă de la orele 14:00, a fost găsită decedată în jurul orelor 20:30 de către salvatorii angrenați în căutarea de pe munte. Cei prezenți la fața locului au efectuat, cu schimbul, manevrele de resuscitare preț de o oră, însă fără folos.

În jurul orelor 20:30 a fost declarat decesul lui Nathy Josse.

Conform informațiilor obținute de Monitorul de Dorna, trei salvamontiști din Vatra Dornei au fost surprinși de o avalanșă în munții Călimani vineri, pe 1 decembrie 2017, încă de la orele 14:00, undeva la cota 1.600 de metri, în zona Valea Haitii, sub Vârful Pietrosu. Cei trei urcaseră în Masivul Călimani pentru a arbora un drapel al țării noastre cu ocazia Zilei Naționale a României, iar la întoarcere au fost prinși sub nămeții puși în mișcare de condițiile meteo.

În jurul orelor 17:17, Lucian Drăgan a reușit să iasă de sub nămeți, să caute o zonă cu semnal și să își anunțe colegii de la Salvamont cu privire la incidentul petrecut în Călimani. Acela a fost momentul în care s-a dat startul căutării celor trei persoane. Conform ISU Suceava, căutările se desfășoară în condiții dificile din cauza stratului de zăpadă și a condițiilor meteo.

Toate detaliile despre acest subiect se pot citi aici: UPDATE. Trei salvamontiști dorneni au fost surprinși de o avalanșă în Călimani / Două persoane au fost găsite; una a decedat

„Este vorba de o femeie găsită în stare de inconștiență pentru care s-au efectuat manevrele de resuscitare. Din păcate, după manevrele de resuscitare a fost declarat decesul, la o oră după ce a fost găsită”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, pentru Mediafax.

Lucian Drăgan, cel care a anunțat incidentul din Călimani, a fost găsit de către salvatori în jurul orelor 19:42. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava cu degerături destul de grave, un umăr dislocat și fracturi multiple. Liviu Sorin Pandelea este în continuare căutat de către organele de intervenție cu ajutorul unui balon de iluminat și a mai multor generatoare.

Cele trei persoane surprinse de avalanșă sunt Liviu Sorin Pandelea, în vârstă de 40 de ani, Nathy Josse, soția acestuia, și Lucian Drăgan, în vârstă de 36 de ani. Cele două persoane de sex masculin lucrau ca pompieri la Detașamentul din municipiul Vatra Dornei și erau voluntari la Serviciul de Salvamont din oraș.

În căutările din munții Călimani sunt detașați aproape 50 de pompieri, 10 jandarmi montani, 10 militari de la UM Roșu, angajați ai Rezervației Călimani și un număr de voluntari. Aproape 20 de utilaje sunt folosite de salvatori în cadrul acțiunii de căutare, printre care se numără autospeciale, autoșenilate, ambulanțe SMURD, cuplu chinotehnic, generatoare și baloane pentru iluminat.

Toate detaliile despre acest subiect se pot citi aici: UPDATE. Trei salvamontiști dorneni au fost surprinși de o avalanșă în Călimani / Două persoane au fost găsite; una a decedat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.