Știrile zilei de4 decembrie 2022

Este convenabilă achiziția unui apartament într-o perioadă de final de an?

Anul 2017 a fost și încă este foarte prosper pe domeniul imobiliar. Ca urmare a interesului crescut pe acest sector și mai cu seamă a interesului ce ține în mod deosebit de apartamentele noi, prețurile au explodat pur și simplu. În contextul acestui boom imobiliar, cât este de convenabil să încheiați tranzacția acum, pe final de an?

Piața imobiliară la ora actuală

Din punct de vedere a cotației financiare a apartamentelor din capitală, momentan se înregistrează o stagnare. Față de aceeași perioadă a anului trecut, se cunoaște chiar o scădere de preț cu puțin peste 9 procente, conform specialiștilor. Ca și motivație, explicație pentru acest fenomen, se pare că fondurile pentru programe de genul Prima Casă s-au epuizat; de asemenea, contextul actual din punct de vedere economic implică dobânzi mai mari la credite, de unde și o mai mare precauție a celor care intenționează să contracteze un credit pentru achiziția unui apartament.

Dincolo de toate acestea, apartamente de vanzare există, piața nu duce lipsă nici de opțiuni, nici de cereri, dar nici de oferte. Cât despre contextul potrivit, ca și timp, pentru a efectua tranzacția imobiliară dorită, există anumiți factori ce par să determine sau cel puțin să influențeze în acest sens.

Timpul potrivit pentru o investiție imobiliară

Deși în mare parte fiecare caz al celor interesați de cumpărarea unei locuințe dictează și când se va desfășura întreg planul, sunt și anumite referințe ce nu ar trebui omise. Iată despre ce este vorba:

  • Țineți cont că pe perioadele reci ale anului de regulă există o competiție scăzută între cumpărători. Prin urmare, aceasta ar putea fi șansa de a face pasul de achiziție, în context ușor mai avantajos;
  • Dacă vă orientați spre un apartament încă nefinalizat și în curs de construcție, sezonul rece vă pune bețe în roate. O astfel de perioadă nu este avantajoasă pentru a finaliza anumite lucrări; materialele se usucă mai greu, pașii pentru finalizarea pereților întârzie, deci ar putea fi chiar ceea ce nu vă doriți să pățiți;
  • Specialiștii spun că o casă pusă pe piață de vânzare într-o astfel de perioadă poate denota o urgență a vânzătorului. Asta ar putea fi fix șansa unora de a negocia și de a obține un preț mai bun, când se urgentează dorința de a vinde și a altora de a cumpăra;
  • Imaginea per ansamblu ar putea fi defavorizantă. Dacă nu sunteți oameni cu viziune, priveliștea pe care o aveți din cadrul unui apartament către exterior nu se compară cu cea din perioada caldă a anului. Nu vă lăsați debusolați de asta.

Concluzia

Perioada optimă de a cumpăra un apartament este fix atunci când un cumpărător dispune de timp și bani și este pregătit pentru un astfel de pas. Uneori, tranzacția în sine este amânată, pentru că se interpun alți factori, legali spre exemplu, până când se intră în posesia unui imobil. Desigur că tedinţa pieței dictează că vara este plin sezon pentru o astfel de activitate, însă nici alte perioade ale anului nu sunt considerate defavorizante pentru a face marele pas de achiziție.

Pentru ce interesați de oferte curente portalul imobiliar compariimobiliare.ro poate fi sursa perfectă. Așadar, urmărind piața, decideți să acționați prin cumpărare când prețul este favorizant și dispuneți deja de bugetul necesar. Aici veți găsi oferte actualizate zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *