Andrei Rusu, aur la individual și bronz cu echipa la Campionatul Național de Cros

scris de Ciprian Pardău
în Sport
29 oct. 2017
29 oct. 2017, ora 14:59

Federația Română de Atletism a organizat sâmbătă, 21 octombrie 2017, la Craiova, Campionatul Național de Cros. Competiția sportivă a avut loc pe hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu” din oraș, iar Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a fost reprezentat de cinci sportivi legitimați, și anume Paula Alina Vîntu, Andrei Dorin Rusu, Claudiu Daniel Mihăescu, Alexandru Miron și Gabriel Marius Rădoi.

În proba de 6.000 de metri la juniori masculin, sportivul Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna, a reușit să se impună cu ușurință și să treacă linia de sosire pe prima poziție, cu timpul de 17 minute și 10 secunde. Pe locul al doilea a sosit, la doar șapte secunde distanță, Adrian Garcea, legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu, în timp ce poziția a treia a fost revendicată de atletul Daniel Peter Herman, de la CSS Mediaș, cu timpul de 18 minute și 27 de secunde.

Gabriel Marius Rădoi, legitimat la CSM Dorna și CS Telecom Petro, a terminat cursa de 6.000 de metri la juniori masculin pe poziția a 11-a, cu timpul de 19 minute și 42 de secunde. Dorneanul Claudiu Daniel Mihăescu a trecut linia de sosire pe locul al 23-lea, cu un timp de 20 de minute și 27 de secunde, în timp ce Alexandru Miron a terminat cursa pe poziția a 38-a, cu timpul de 21 de minute și 12 secunde.

În proba de 6.000 de metri la juniori masculin pe echipe, CSM Dorna a terminat pe locul al treilea, cu un total de 71 de puncte. De menționat că o echipă trebuie să obțină cât mai puține puncte pentru a ocupa un loc cât mai bine clasat. Prin victoria sa, Andrei Dorin Rusu a contribuit cu 1 punct, în timp ce Alexandru Miron, sportivul cu cea mai modestă prestație, a contribuit cu 36 de puncte. Claudiu Daniel Mihăescu a adus 23 de puncte echipei, iar Gabriel Marius Rădoi 11 puncte.

Pe locul întâi în proba de 6.000 de metri la juniori masculin pe echipe s-a clasat LPS Botoșani, cu 59 de puncte, în timp ce poziția a doua a fost ocupată de CSS Mediaș, cu 66 de puncte. Paula Alina Vîntu a terminat pe poziția a 22-a, cu un timp de 15 minute și 55 de secunde, proba de 4.000 de metri la juniori I feminin.

„Andrei Dorin Rusu a obținut astăzi un nou titlu de campion național. Îl felicit și mă bucur să văd că s-a descurcat atât de bine. Cu această victorie, Andrei se califică la Campionatul Balcanic de Cros din Turcia și la Campionatul European de Cros din Slovacia. Îi felicit și pe ceilalți băieți care, alături de echipă, au luat bronzul. Cât despre Paula Alina Vîntu, sper să evolueze, iar pe viitor să obțină clasări mai bune”, a spus Cristian Prâsneac.

Clubul Sportiv Municipal din Vatra Dornei este susținut de Primăria Municipiului și sponsorizat de Aqua Carpatica, Romanel, Coloana Center și West Oximoro.

1 comentariu publicat:

  1. Darling spune:

    Felicitări și multe realizări în continuare!

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.