Intervenție a medicilor și pompierilor după ce o femeie de 59 ani a intrat în comă

scris de Ciprian Pardău
28 oct. 2017
28 oct. 2017, ora 22:13

Jandarmeria, o mașină a Detașamentului de Pompieri din Vatra Dornei, Poliția Locală și o ambulanță SMURD au intervenit, în seara zilei de sâmbătă, 28 octombrie 2017, pe strada Vicilicilor din municipiu, în apropiere de autogara orașului, după ce un bărbat a sunat la 112 și a cerut ajutor după ce a constatat că soția sa, o femeie în vârstă de 59 de ani, începuse să se simtă rău imediat după administrarea medicamentelor pentru diabet.

Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orelor 21:13, iar primii care au intervenit au fost cei de la Jandarmerie, aflându-se în apropiere. După circa un sfert de oră, în jurul orelor 21:30, la fața locului a sosit și o ambulanță SMURD, dar și o mașină a Detașamentului de Pompieri din Vatra Dornei, cei din urmă fiind solicitați de Jandarmerie pentru a deschide porțile și ușa casei pentru a permite accesul medicilor, ambele fiind încuiate.

Soțul femeii, bărbatul care a efectuat apelul la 112, nu a putut deschide organelor de intervenție deoarece, conform martorilor, „îi ținea limba soției să nu și-o înghită”, fapt pentru care a fost nevoie de ajutorul pompierilor. Intervenția echipajului SMURD a durat în jur de zece minute, după care femeia a fost intubată și transportată la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, cea mai apropiată unitate medicală. Conform medicilor, femeia de 59 de ani este diagnosticată cu diabet, iar în momentul intervenției aceasta se afla în comă.

1 comentariu publicat:

  1. Anonimul spune:

    Felicitări celor care s-au implicat!

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.