La Poiana Stampei a fost finalizată rețeaua de canalizare și o stație de epurare

scris de Ciprian Pardău
1 oct. 2017
1 oct. 2017, ora 14:31

Comuna suceveană Poiana Stampei a dus la bun sfârșit unul dintre cele mai ambițioase proiecte puse în practică până în acest moment. Este vorba despre înființarea rețelei de canalizare a comunei și construirea unei stații de epurare, ambele obiective însumând o investiție în valoare totală de 1,1 milioane de euro.

Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, acum doi ani și jumătate, iar recent a fost finalizat. Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a declarat:

„Acum doi ani și jumătate, atunci când întocmeam acest proiect și vorbeam despre finanțarea lui și căutam diverse linii de finanțare, mi se părea imposibilă realizarea unor astfel de obiective ținând cont că numai piedici întâmpinam peste tot. Cei de la Uniunea Europeană spuneau că trebuie să existe minim 2.000 de locuitori echivalenți ca să obținem puntajul și să fim eligibili pentru implementarea unui astfel de proiect”.

„De la bugetul local era imposibil să finanțez o investiție de 1,1 milioane de euro, așa că am prezentat proiectul președintelui Consiliului Județean de atunci, Cătălin Nechifor, care a înțeles oportunitatea și importanța acestui proiect pentru comuna Poiana Stampei. Am depus acest proiect, cu consultanța dumnealui, la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Am obținut astfel finanțarea de care aveam nevoie și am demarat lucrările”, mai adaugă primarul Viluț Mezdrea.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, speră ca cetățenii, pensiunile, societățile economice și instituțiile să se racordeze cât mai curând la rețeaua de canalizare astfel încât nivelul de trai al localității să crească.

„Astăzi ne bucurăm de o investiție de ultimă generație, cu aparatură automată și semiautomată. Sperăm ca în cel mai scurt timp cetățenii din comuna Poiana Stampei, societățile economice, pensiunile și instituțiile să fie racordate la această rețea de canalizare. Trag un semnal de alarmă celor care nu sunt încă branșați să finalizeze cât mai repede aceste lucrări pentru a deveni mai prietenoși cu mediul și pentru a deveni cetățeni ai unei comunități demne de Uniunea Europeană”.

Primarul Viluț Mezdrea s-a adresat în primăvara anului 2017 Ministerului Dezvoltării în legătură cu reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din comuna Poiana Stampei, ale cărui lucrări se doresc a începe cât mai curând. Pe lista viitoarelor proiecte ale comunei se mai regăsesc construirea unei stații de tratare a apei, extinderea rețelei de canalizare spre satele Căsoi, Teșna, Podu Coșnei și Tătaru.

3 comentarii publicate:

  1. Anonimul spune:

    Primarul din Poiana Stampei ar trebui să-l ia pe cel din Vatra Dornei și să-i predea un curs despre cum se administrează o comunitate.

  2. cr1 spune:

    Bravo, Viluț! Ești un model pentru zona Dornelor! Canalizarea este esențială pentru un trai civilizat.

  3. Moldovan Dumitru spune:

    Un primar competent! Mândria comunei și a județului Suceava!

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.