Știrile zilei de18 ianuarie 2022

Sportivul Andrei Dorin Rusu a câștigat medalia de aur la Alba Iulia City Race

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, orașul Alba Iulia a găzduit cea de-a treia ediție a evenimentului sportiv Alba Iulia City Race, competiție la care a luat parte și unul dintre atleții legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, Andrei Dorin Rusu. Sportivul dornean a reușit să facă o cursă foarte bună și să termine proba la care s-a înscris pe prima poziție.

Andrei Dorin Rusu a luat, la Alba Iulia City Race, startul probei de 10.000 de metri, reușind să treacă linia de finish cu un avans de peste 60 de secunde față de concurentul sosit pe locul al doilea, atletul Marian Coman, legitimat la clubul Steaua București. Pe poziția a treia s-a clasat Petrică Herman, legitimat la CSȘ Mediaș.

Competiția de la Alba Iulia a avut linia de plecare în interiorul Cetății Medievale, iar traseul a fost marcat pe mai multe străzi din oraș, linia de finish fiind plasată pe dealul Mamut, colina care străjuiește zona de sute și sute de ani. Alba Iulia City Race a premiat participanții cu un total de 20.000 de lei, iar startul competiției s-a dat cu un tun al Gărzii de la Cetatea Medievală Alba Carolina.

„Andrei a avut un start bun în competiția de la Alba Iulia și a dat dovadă de un tempo foarte bine stabilit. Cu toate că vremea ne-a pus bețe în roate, în zonă a plouat cu 24 de ore înainte de startul evenimentului, Andrei a reușit să conducă întrecerea de la un capăt la altul și să obțină un avantaj de peste un minut față de sportivul sosit pe poziția a doua”, a spus Cristian Prâsneac la finalul competiției.

Sportivul Andrei Dorin Rusu urmează să participe în acest an la o serie de evenimente sportive, printre care se numără și Campionatul Balcanic, Campionatul Național și Campionatul European de Cros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.