VIDEO. Policlinica Dorna Medical a deschis un centru de imagistică la Fălticeni

scris de Ciprian Pardău
20 Aug 2017
20 Aug 2017, ora 10:02

Dorna Medical, societate prezentă în municipiul Vatra Dornei de aproape 20 de ani, de atunci când a deschis un centru de analize medicale, iar mai apoi, în 2014, a construit o policlinică modernă cu computer tomograf și mai multe cabinete, a deschis în această săptămână un centru de imagistică medicală, dotat cu echipament de rezonanță magnetică (RMN), la Fălticeni, oraș în care activează de nu mai puțin de opt ani de zile. La Vatra Dornei, Dorna Medical deținea un centru de imagistică încă din anul 2015.

Urmăriți un material video realizat de Orion TV:

Echipamentul de RM Magnetom Sempra, achiziționat de Dorna Medical pentru locația din Fălticeni, este unul dintre cele mai noi aparate de 1,5 Tesla produs de Siemens, fiind printre primele RM din această clasă livrate în țara noastră.

Inovația acestui echipament, pe lângă tehnologia de achiziție paralelă pe toate direcțiile, nefiind necesară repoziționarea pacientului, se optimizează, fluxul de lucru, prevenind astfel eventuale erori de operare, scăzând și timpul de examinare.

Magneton Sempra oferă un aspect prietenos pentru pacienți, ceea ce poate ajuta semnificativ în cazul persoanelor cu anxietate și claustrofobie, sau în cazul celor care au frică de procedurile medicale. În același timp, Dorna Medical a deschis și un nou punct de recoltare la Fălticeni în incinta centrului de imagistică.

„În Suceava există în momentul de față un centru de rezonanță magnetică. Însă bazându-mă pe ceea ce este nevoie în practica medicală pentru un diagnostic corect, am hotărât să deschid acest centru într-un bazin în care populația numără nu mai puțin de 120.000 de persoane. Toți acești oameni ar fi trebuit să se deplaseze până la Suceava sau să aștepte o programare o lună sau chiar mai mult”, a declarat Roman Boca, manager Dorna Medical.

„Tehnologia evoluează foarte rapid și lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Aparatul adus la Fălticeni are aceeași denumire și aceeași putere (1,5 Tesla) ca cel de la Vatra Dornei, însă softul pe care cei de la Siemens, partenerii noștri, ni l-au pus la dispoziție este unul special. Ne ajută pentru a obține un diagnostic mai bun”, afirmă doctorul Diana Apetrii.

„Imaginile pe care acest aparat le oferă sunt de o claritate extraordinară. Softul reușește să minimizeze, pe alocuri, artefactele de mișcare, iar acesta este un plus deoarece mișcarea ne încurcă destul de mult atunci când examinăm un pacient”, adaugă doctorul Diana Apetrii, medic rezident al Dorna Medical.

Scrie un comentariu la articol