Astăzi8 martie 2021

Sportivul Gabriel Bularda a devenit campion european la juniori după cursa din Slovenia

Sâmbătă, 8 iulie 2017, în localitatea Kamnik din Slovenia s-a desfășurat Campionatul European de Alergare Montană, competiție sportivă în cadrul căreia a luat startul și unul dintre sportivii dorneni antrenați de Cristian Prâsneac și legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, Gabriel Bularda.

Atletul a participat în proba de 8.500 de metri după ce a desfășurat un antrenament de trei săptămâni la Poiana Brașov. La finalul probei de juniori, Gabriel Bularda a trecut linia de finish pe prima poziție, câștigând detașat medalia de aur și sosind la o distanță de 100 de metri de locul al doilea, ocupat de italianul Daniel Pattis.

Gabriel Bularda a terminat proba de 8.500 de metri cu un timp de 47 de minute și 7 secunde (după 4 kilometri timpul său era de 26 de minute și 37 de secunde), în timp ce italianul Daniel Pattis a terminat cursa cu timpul de 47 de minute și 30 de secunde (26 de minute și 55 de secunde după primii 4 kilometri). Pe locul al treilea a sosit Andrea Prandi din Italia cu timpul de 48 de minute și 36 de secunde.

Cristian Prâsneac, antrenorul lui Gabriel Bularda, a declarat pentru Monitorul de Dorna: „Mulțumim celor de la Orion Media pentru promovare și susținere. Gabriel a dovedit astăzi că este un campion și că nu s-a pregătit degeaba trei săptămâni înainte de plecare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.