Rezultate de excepție pentru Școala Nr. 1 la olimpiadele și concursurile școlare

scris de Redacţia
3 iun. 2017
3 iun. 2017, ora 11:47

Împlinirea a 120 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Vatra Dornei este sărbătorită și prin rezultatele de excepție obținute de elevi la olimpiadele și concursurile școlare din acest an. La etapele naționale ale olimpiadelor școlare elevii noștri au reprezentat școala și, implicit, județul Suceava la trei discipline.

La naționala de matematică, elevul Paul Burcă, din clasa a V-a, a obținut mențiune și medalie de argint. La Mica olimpiadă de geografie, etapa națională, elevul Luca Hodiș, din clasa a V-a, s-a situat pe locul al II-lea. La etapa națională a olimpiadei de cultură civică echipajul alcătuit din elevele Constantin Cristina Ștefana și Druiu Maria Ecaterina, din clasa a VIII-a, a obținut pentru județul nostru un onorant loc zece.

La concursul „Democrație și toleranță”, echipajul alcătuit din elevele Constantin Cristina Ștefana, Ștefănescu Claudia, clasa a VIII-a, și Moraru Alexandra, clasa a III-a, s-a situat pe locul întâi, obținând astfel calificarea la etapa națională. De asemenea, etapele județene ale olimpiadelor școlare ne-au adus numeroase premii și mențiuni.

Elevul Todașcă Andrei, din clasa a VI-a, s-a situat pe locul al patrulea la olimpiada de limbă și literatură română, iar la olimpiada Lectura ca abilitate de viață a obținut premiul al III-lea. Tot la limba română, eleva Gruia Denisa, din clasa a V-a, a obținut o mențiune. La etapa județeană a olimpiadei de limba franceză, eleva Delia Bădiliță, din clasa a VII-a, a obținut premiul al II-lea. De asemenea, Delia este a susținut examenul DELF, pe care l-a promovat.

La limba engleză, Sebastian Lăcătușu din clasa a VIII-a a obținut premiul al III-lea, iar Tudor Sava o mențiune. La fizică, Andrei Todașcă a obținut premiul I, Moroșanu Alexandru premiul al III-lea, iar Ioana Botezatu a obținut o mențiune. La concursul Terra, numit și mica olimpiadă de geografie, Luca Hodiș s-a situat pe locul I, calificându-se la etapa națională. Paul Burcă a obținut premiul al III-lea, iar Moroșanu Alexandru și Mihnea Buzilă au obținut mențiuni.

Podiumul etapei județene a olimpiadei de cultură civică a fost dominat de elevii școlii noastre. Pe lângă premiul I și calificarea la națională am obținut premiul al II-lea datorită echipajului alcătuit din elevele Ștefănescu Claudia și Coca Costea Georgiana, dar și o mențiune prin elevele Dulgheriu Cosmina Elena și Filimon Antonia din clasa a VIII-a.

Mica olimpiadă de istorie ne-a adus locul I prin elevul Luca Hodiș, premiul al III-lea, prin elevul Moroșanu Alexandru și două mențiuni obținute de Paul Burcă și Mihnea Buzilă. La etapa județeană de religie, eleva Moroșan Emilia, din clasa a VI-a, a obținut premiul I, iar Boiarinof Andra, clasa a V-a, a obținut premiul al II-lea. De asemenea, elevii noștri au ocupat prima treaptă a podiumului la concursul „Prietenii Pompierilor”. Merită menționate și rezultatele deosebite obținute la concursurile organizate la nivel local sau interjudețean:

Concursul Centrelor de Excelență la matematică: Paul Burcă – premiul al II-lea;
Festivalul de proză scurtă Elena Șimon: Paul Burcă – premiul al III-lea, Arina Pantază – premiul special, Darius Bighiu, Sara Brașcanu, Delia Bădiliță – mențiuni;
Matematică de drag, Bistrița: Paul Burcă – premiul I;
Memorialul Ștefan Dârțu: Paul Burcă – premiul al II-lea, Emilian Cîrceie, Moroșanu Alexandru – mențiuni;

De asemenea, elevii școlii noastre au participat la concursuri sportive de schi, fotbal, șah sau tenis, obținând numeroase trofee. La olimpiada națională sportului școlar, etapa zonală, echipa de fotbal s-a clasat pe locul al II-lea (Iustin Pintescu, Dani Herșcovici, Cosmin Toderean, Evelin Boca, Daniel Ortoanu, Andrei Ștefănică).

Tot pe treapta a doua a podiumului a aceleiași competiții s-a situat și echipa de tenis (Sănduleanu Țâcșa Ruxandra, Sănduleanu Țâcșa Rareș, Botezatu Ioana, Buzilă Robert). Felicitări tuturor elevilor și profesorilor îndrumători!

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.