Eleva Maria Cristina Popa, din clasa a VI-a, mândria Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Vatra Dornei

scris de Redacţia
24 mai 2017
24 mai 2017, ora 22:30

Inteligența, profunzimea gândirii, seriozitatea, ambiția, spiritul creativ și munca susținută sunt doar câteva dintre calitățile care și-au dat mâna și au conturat o personalitate de excepție, și anume eleva Maria Cristina Popa, din clasa a VI-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Vatra Dornei.

Maria a fost înzestrată de Dumnezeu cu acea „sclipire”, acel „ceva”, cu acele calități pe care profesorii le-au valorificat la maxim prin multe ore de pregătire suplimentară și prin abordarea unor conținuturi ce depășesc cu mult nivelul programei.

Pentru Maria, activitatea de performanță a început încă din clasele primare, când, sub îndrumarea doamnei învățătoare Viorica Afloarei, a participat la numeroase competiții, la Limba și Literatura Română și la Matematică, obținând medalii și premii de fiecare dată.

Evoluția ei a fost impresionantă. Astfel, în clasa a V-a, anul școlar trecut, a reprezentat școala și județul la etapele naționale ale Olimpiadelor de Matematică și Limba Română, unde a reușit să facă o figură frumoasă și să se întoarcă cu rezultate foarte bune. În acest an școlar, Maria are un palmares neegalat până în prezent.

– Premiul I (148,5 puncte din totalul de 150 puncte, cu punctaj maxim la proba orală), premiul special „Negruzzi” pentru cele mai bune compoziții literare și premiul special al Parlamentului României la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română „Ionel Teodoreanu”, Iași, 19 mai 2017 (profesor îndrumător Ancuța Voivod);

– Medalia de argint la Olimpiada Națională de Matematică, Timișoara, aprilie 2017 (profesor îndrumător Silvica Nisioi);

– Medalia de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, Târgu-Jiu, aprilie 2017 (profesor îndrumător Simona Carp);

– Locul al II-lea la nivelul claselor a V-a – a VI-a și mențiune la nivelul claselor a V-a – a VIII-a la Concursul Național „Cangurul Lingvist” la Limba Germană, București, 13 mai 2017. Este promovată la etapa a III-a a concursului pentru a susține examenul de Competențe Lingvistice OSD, București, 2 iulie 2017 (profesor îndrumător Adriana Boncheș).

Prin rezultatele ei, Maria continuă tradiția performanței Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Vatra Dornei și crește prestigiul învățământului dornean și sucevean.

Profesor Ancuța Voivod, director Școala Gimnazială Nr. 4

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.