Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, rezultate excelente la olimpiade

scris de Ciprian Pardău
26 apr. 2017
26 apr. 2017, ora 13:02

O tradiție stabilită cu generații în urmă arată că Liceul Teoretic „Ion Luca” din municipiul Vatra Dornei se mândrește an de an cu un număr mare de elevi calificați la olimpiadele și concursurile școlare județene și naționale, dar și cu rezultate excelente obținute în cadrul acestor evenimente. Și anul acesta un număr mare de elevi ai liceului dornean au dat dovadă de seriozitate și au reușit să se califice în fazele următoare ale mai multor olimpiade.

Elevul dornean Florin Gabriel Haja, din clasa a XI-a A, s-a calificat la Olimpiada Națională de Informatică, el fiind coordonat de profesoara Suzana Șestac. La Olimpiada Națională de Chimie s-a calificat eleva Andreea Oanea, din clasa a XI-a C, elevă coordonată de profesoara Maria Romilă, în timp ce elevul Vitalie Lungu, din clasa a XII-a B, a reușit o calificare pentru Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, el fiind coordonat de profesoara Mioara Șaramet. În urma probelor, Vitalie Lungu a obținut o medalie de bronz la naționale. În același timp, la Campionatul Mondial „Microsoft Office Specialist” 2017 s-au calificat în finala națională elevii Tudor Gălățan și Alexandra Andrei.

La concursul „Științele Pământului” s-a calificat elevul Mihai Ștefan Drăgan, elev al clasei a XI-a C, el fiind coordonat de profesoarele Mirela Barcău (fizică), Maria Romilă (chimie), Adina Caciur (biologie) și Liviu Carp (geografie). În același timp, la concursul de limba engleză „Tineri în pădurile Europei”, Liceul Teoretic din Vatra Dornei este reprezentat de un echipaj format din elevii Mihai Ștefan Drăgan, din clasa a XI-a C, Marinel Giurgiu, din clasa a XI-a C, și de Ștefan Huc, din clasa a XI-a A, ei fiind coordonați de profesorii Otilia Straton și Mirela Barcău.

La etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, eleva Carmen Macovei, din clasa a IX-a E, coordonată de profesoara Gabriela Heidel, a obținut un punctaj de 102 puncte, rezultat care i-ar putea aduce un premiu al treilea. Mai multe de atât, elevele Diana Ungureanu, din clasa a XI-a E, și Andreea Morar, din clasa a X-a A, au obținut mențiuni pentru rezultate de peste 90 de puncte la aceeași olimpiadă, ambele eleve fiind coordonat de profesoara Ana-Maria Apetrei.

La Olimpiada de Limba Engleză, liceul dornean a participat cu un total de 15 elevi, concurența fiind una acerbă, 264 de elevi pentru toți anii de studiu, față de doar 47 de elevi înscriși la Olimpiada de Limba Franceză. Elevii Liceului Teoretic “Ion Luca” au reușit să se claseze în prima jumătate a clasamentului general, obținând rezultate între 80 și 95 de puncte. Astfel, la clasa a IX-a, regim de predare normal, eleva Ștefania Țâcșa, coordonată de profesoara Ramona Marinuc, a obținut locul al III-lea, cu un punctaj de 95 de puncte la proba scrisă și 97 de puncte la proba orală, iar elevul Georgel Claudiu Apetrii, din clasa a X-a, a acumulat un punctaj de 95 de puncte la proba scrisă și 90 de puncte la proba orală.

La secțiunea intensiv-bilingv, la clasa a X-a, elevele Teodora Nacu și Maria Ungurean, coordonate de profesorii Mihai Cioată şi Tiberiu Cheia, au obținut 81 și 79 puncte. Tot la clasa a X-a, la secțiunea regim de predare normal, elevii coordonați de profesoara Otilia Straton, Bălan Ionel Bogdan și Nistor-Vasiluț Ștefan au obținut 89 și respectiv 79 de puncte, iar elevii Dranca Valentin și Rogojan Codrin au obținut 91 și 84 de puncte, sub coordonarea profesoarei Ramona Marinuc.

La clasa a XI-a, regim de predare normal, elevii Alexandru Iacob, coordonat de profesoara Ramona Marinuc, și Pohoață Vanessa, coordonată de Mihai Cioată, au obținut 85 și respectiv 81 de puncte. La secțiunea intensiv-bilingv, la clasa a XI-a, elevii Stăuceanu Antonia, Giurgiu Marinel și Șutea Paul, au obținut 88, 85 și 83 de puncte, coordonați fiind de profesorii Cioată Mihai şi Cheia Tiberiu. La clasa a XII-a (regim de predare normal), elevii Melenciuc Alexandra și Nechita Ciprian au obținut 88 și 80 de puncte, coordonați fiind de Cheia Tiberiu.

Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei a fost reprezentat la Olimpiada de Limba Franceză, la secțiunea 1-3 ore pe săptămână, de elevele Banu Iasmina (clasa a IX-a), Paula Lorena Gheorghiasa (clasa a IX-a) și Roxana Ianovici (clasa a X-a). Toate cele trei eleve ale liceului teoretic au obținut mențiuni pentru punctaje de peste 80 de puncte fiecare. În cadrul aceleiași olimpiade, dar la secțiunea intensiv-bilingv, eleva Emilia Dascălu (clasa a IX-a) a obținut un punctaj de 79,50 de puncte, fiind coordonată de Angelica Paicu și Corina Atofanei. Eleva Mihaela Roxana Cozan (clasa a XI-a) a obținut 79,75 de puncte, în timp ce eleva Denisa Guguță a obținut 68 de puncte.

La Olimpiada de Religie, la clasa a XII-a următorii elevi au obținut premii: Miron Emanuel, premiul I, Bordei Dana, premiul al II-lea, Toderean Iuliana, premiul al II-lea, Pindelea Ionela, premiul al II-lea. La clasa a XI-a eleva Lostun Ancuța a obținut o mențiune, la clasa a X-a, eleva Morari Andreea a obținut premiul I, Andriescu Daniel, premiul al II-lea, iar la clasa a IX-a eleva Lostun Simina si elevul Hutuleac Cosmin au obţinut premiul al II-lea, iar Bulughiana Daniel-Andrei a obținut premiul al III-lea. Elevii au fost coordonați de profesoarele Elena Cheșa si Albota Geta.

La Olimpiada de Istorie, liceul a fost reprezentat de eleva Muscă Cristina din clasa a XII-a, care a obținut mențiunea I, locul al V-lea cu 86 puncte, fiind coordonată de profesorul Ciprian Vrînceanu.

Referitor la elevii de la Științe Socio-Umane, eleva Moișan Andreea, din clasa a XII-a E, coordonată de profesoara Rezuș Viorica, a obținut locul al IX-lea la Olimpiada Județeană de Filosofie cu o medie de 8.05. Eleva Muscă Cristina, din clasa a XII-a E, coordonată de profesorul Marinuc Marius, s-a clasat pe locul secund la faza județeană a Olimpiadei de Sociologie cu media 9.20.

Eleva Bordei Dana Mariana, din clasa a XII-a A, coordonată de profesoara Rezuș Viorica a obținut locul al V-lea, mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Economie cu media 8.60. Elevii Nimigean Iulian, din clasa a IX-a C, Țurcanu Eliza Andreea, din clasa a X-a A, și Țarcă Mădălina, din clasa a X-a E, coordonați de profesorul Rotărescu Constantin, au obținut locurile al II-lea (media 9.40), locul al IX-lea, mențiune (media 9) și al XII-lea (media 8.50) la Olimpiada Județeană de Logică și Argumentare. Eleva Morari Andreea din clasa a X-a A, îndrumată de profesorul Marinuc Marius, s-a clasat pe locul al XV-lea, cu media 8.10, la Olimpiada Județeană de Psihologie.

La olimpiadele sportului școlar, Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei a obținut locul întâi, prin eleva Butnaru Mădălina, din clasa a IX-a A, și un loc al II-lea obținut de eleva Apălămăriței Mara din clasa a IX-a A la tenis de masă. La șah, elevii Hrițcu Luca din clasa a IX-a A și Coman Magdalena din clasa a XI-a F au obținut locurile al VI-lea, respectiv al VII-lea.

La Olimpiada de TIC, eleva Cosmina Ivan, din clasa a IX-a, și elevul Adrian Costea, din clasa a IX-a A, au obținut două mențiuni. La clasa a X-a, elevul Claudiu Andrei Apetrii a reușit să își adjudece premiul al doilea, în timp ce la clasa a XI-a premiul al doilea a fost câștigat de Tudor Gălățan, din clasa a XI-a A. Elevul Paul Șutea, din clasa a XI-a C și Paul Aelenei din clasa a XI-a A au obținut mențiuni.

4 comentarii publicate:

 1. cr1 spune:

  Mai sunt și lucruri pozitive la Vatra Dornei.

 2. Anonim spune:

  Felicitări, Simina!

 3. Dascălu Cristian spune:

  Felicitări și la mai multe și mai bune înainte.

 4. Darling spune:

  Felicitări tuturor!

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.