Astăzi6 decembrie 2020

INTERVIU: primarul Ilie Boncheș vorbește despre inaugurarea Centrului de Zi pentru Copii

Primarul Municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a fost invitatul ediției de marți, 7 martie 2017, a emisiunii de radio Telefonul Zilei, realizată de jurnalistul Mihai Cioată pentru ORION FM și Monitorul de Dorna. Primarul orașului a vorbit despre inaugurarea noului Centru de Zi din localitate, dar și despre investițiile puse în mișcare pentru ca acest obiectiv al primăriei să poată fi îndeplinit.

Ascultă aici interviul AUDIO cu primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș:

Jurnalist: Despre ce inaugurare a fost vorba luni, 6 martie 2017, pe strada Chilia din municipiul Vatra Dornei?

Ilie Boncheș: Într-o zi frumoasă de primăvară, de luni, am început inaugurarea pentru Centrul de Zi pentru Copii din Vatra Dornei. Este un proiect guvernamental care a fost inițiat încă din anul 2013. A fost admis pentru finanțare, iar împreună cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Ministerul Muncii și Primăria Vatra Dornei, cu o contribuție minimă de 2,25%, am reușit să îl aducem la bun final.

Jurnalist: Câți copii vor beneficia de acest Centru?

Ilie Boncheș: Luni, în prima zi, au fost 31 de copii. Legal, conform proiectului, ar fi vorba de un număr de 30 de copii. Dar a fost vorba de doi frați și nu am putut face separarea, fapt pentru care am acceptat cu unul mai mult, iar dacă va fi nevoie, așa vom funcționa și în continuare.

Jurnalist: Ne bucură să auzim acest lucru pentru că, în sfârșit, acea clădire are o utilizare. Țin minte că în anii trecuți chiar domnul Panțiru a fost interesat în a lua în locație de gestiune Școala Nr. 3 din oraș pentru Școala Țara de Sus, pe care dumnealui o conduce. Totodată, în apropiere, din ceea ce ne spuneați săptămâna trecută, prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) veți încerca să atrageți o finanțare pentru finalizarea grădiniței.

Ilie Boncheș: Așa este! Avem oameni pregătiți și pentru acest after school, educatori pregătiți care zilnic se vor ocupa de educația copiilor, de temele pentru următoarea zi, plus acțiuni de socializare și de asistență psihologică. Avem persoană specializată în psihologie care va fi zilnic prezentă pentru asistența copiilor, dar și a părinților dacă este nevoie și apar probleme de orice gen.

Într-adevăr, grădinița s-ar asorta perfect cu programul nostru al Centrului de Zi. Vrem neapărat să eliberăm spațiul care a fost lăsat gratis pentru copiii de la grădinița din zona Chiliei. Am reușit să pregătim proiectul și prin PNDL încercăm neapărat introducerea proiectului la finanțare.

Jurnalist: Ar fi un lucru extraordinar pentru că ar exista și o curte comună.

Ilie Boncheș: Da, spațiu de joacă ar exista. Altfel de activități vor fi numeroase în zona respectivă, inclusiv ateliere de lucru și creație, ateliere de socializare și de creativitate, jocuri. Cu adevărat copiii ar avea unde să își petreacă după-masa.

Jurnalist: Zona Bârnărel și zona Chilia sunt zone în plină dezvoltare. Vedem că apar din ce în ce mai multe case și mulți copii chiar ar putea să beneficieze de un astfel de spațiu mai aproape de casă.

Ilie Boncheș: Sigur că da. Copiii vor fi supravegheați atât timp cât părinții sunt la muncă și nu au cu cine să îi lase, cine să îi supravegheze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.