Astăzi8 martie 2021

Sprijin financiar pentru persoanele afectate de inundațiile de la Vatra Dornei

Aglomerările de gheață de pe râurile Dorna și Bistrița, care tranzitează municipiul Vatra Dornei, și temperaturile în creștere de acum aproape două săptămâni au provocat inundații destul de grave în cartierul Obor din municipiu din bazinul Dornelor.

În perioada 4-6 februarie 2017, mai multe case și gospodării de pe strada Oborului au fost inundate, iar pagubele totale se ridică la valoare de 60.480 de lei.

Prefectul Județului Suceava, Constantin Harasim, susține că locuitorii caselor afectate de inundații vor primi ajutoare financiare de la stat prin intermediul Agenției Județene de Prestații Sociale. Pagubele produse au fost evaluate de o comisie din care au făcut parte reprezentanți ai Prefecturii, ai Inspectoratului Județean de Construcții, ISU și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor.

„Urmare a evenimentelor din perioada 4-6 februarie din cartierul Obor din Vatra Dornei, obligaţia mea de prefect era să evaluez pagubele. Comisia de evaluare a făcut deplasarea în teren şi procesul verbal de evaluare l-am înregistrat pe data de 9 februarie. Eram obligat să facem repede această evaluare pentru că altfel dispăreau efectele inundaţiilor şi nu am mai fi avut indicatori corecţi”, a declarat prefectul.

Inundațiile de la începutul lunii februarie 2017 au afectat 24 de gospodării, opt locuințe și cinci anexe. Mai mult de atât, suprastructura din balast de pe strada Oborului a fost afectată pe o porțiune de circa 700 de metri, conform datelor furnizate de Monitorul de Suceava.

1 comentariu publicat:

  1. Kirxpix

    Cei care au avut de suferit merită ajutaţi, de aia suntem o comunitate. Un pic mai mult cei care nu au avut asigurare pe locuinţă şi bunuri sau cei cu o situaţie de vai mama lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.