Astăzi5 martie 2021

Tibi Ușeriu va participa pentru al doilea an la rând în competiția 6633 Arctic Ultra

Tibi Ușeriu, câștigătorul ediției anului 2016 a ultramaratonului de la Cercul Polar, 6633 Arctic Ultra, a anunțat că va participa pentru al doilea an consecutiv în cadrul competiției din „iadul de gheață”, așa cum este cunoscut evenimentul sportiv din nordul Canadei.

În vara anului 2016, Tibi Ușeriu, sufletul asociației Tășuleasa Social, în fața a peste 300 de elevi din orașul Vatra Dornei prezenți la una dintre dezbaterile organizate de profesorul Mihai Cioată, că nu este nevoie doar de curaj pentru a participa la un maraton de acest gen, ci și de un gram de nebunie.

„Iată, plec din nou. Și nu ca voluntar. Anul trecut am fost trei români. De această dată voi fi singurul și mai ales singurul care se întoarce pentru a-şi apăra titlul de învingător al acestui ultramaraton, considerat de mulţi drept unul dintre cele mai extreme din întreaga lume. Mi se aştern înainte noi provocări anormale. De această dată nu este nici inconştienţă, nici curiozitate. Ce ştiu că mă aşteaptă acolo îmi dă deja emoţii, fiori, ba chiar simt cum mă pândeşte o frică cu F mare. Străbătută de un frig cumplit.

La 6633 este simplu să mori şi nu doar o dată. E o provocare imensă, un prag greu. Însă m-am pregătit pentru el şi sper să-l trec cu bine. Mă bazez mult pe gândurile bune şi energia voastră pozitivă care m-au însoţit pas cu pas spre victorie”, a declarat Tibi Ușeriu.

În anul 2016, în cadrul competiției 6633 Arctic Ultra, au participat 16 sportivi din întreaga lume, patru dintre aceștia fiind înscriși în cursa de 186 de kilometri cu linia de finish la Fort McPherson. Celelalte 12 persoane participante s-au înscris pentru cursa de 566 de kilometri, care a avut linia de finish la Turtoyaktuk.

Cursa 6633 Arctic Ultra este un eveniment sportiv de anduranță pe care un sportiv participant trebuie să o termine în cel mult 191 de ore. Temperatura medie este de circa -30/-40 de grade Celsius. Cel mai friguros an a fost în anul2008, atunci când temperatura a ajuns la -52 de grade Celsius, cu o simțire de -78 de grade din cauza vântului.

1 comentariu publicat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.