Astăzi5 martie 2021

Andrei Dorin Rusu și-a adjudecat poziția a cincea la un concurs desfășurat în Scoția

Andrei Dorin Rusu, sportiv legitimat la CSM „Dorna” Vatra Dornei și antrenat de profesorul Cristian Prâsneac, a participat, pe 7 ianuarie 2017, la competiția sportivă European Athletics Cross Country Permit Races, desfășurată în Scoția, alături de reprezentativa Europei. La finalul probei de 6.000 de metri, dorneanul a terminat pe poziția a cincea.

Andrei Dorin Rusu a reușit să termine proba de 6.000 de metri pe poziția a cincea, după o cursă alergată într-un timp de 19 minute și 38 de secunde. Pe primul loc s-a clasat Noah Affolder din SUA, urmat pe pozițiile a doua și a treia de Miguel Gonzalez din Spania și Conor Lundy din SUA. Locul al patrulea a fost adjudecat de Seth Hirsch din Statele Unite.

Sportivul legitimat la CSM Vatra Dornei a fost cooptat în echipa Europei pentru a alerga, alături de alți sportivi europeni, împotriva reprezentativelor SUA, Africii, Americii de Sud și Marii Britanii. Obiectivul sportivului, dar și al antrenorului său, a fost obținerea unei medalii, însă din cauza unei accidentări suferite pe 11 decembrie 2016 la Campionatul European de Cros din Italia, Andrei Dorin Rusu și-a adjudecat locul al cincilea în proba de șase kilometri.

Întrebat care îi sunt primele cuvinte după trecerea liniei de finish și realizarea testului anti-doping, sportivul Andrei Dorin Rusu a declarat în exclusivitate pentru Monitorul de Dorna:

„Traseul pe care s-a alergat astăzi a fost unul dificil, cu mult noroi și multe porțiuni de urcare și coborâre. Mai mult de atât, am avut două locuri cu apă pe care trebuia să le traversăm, iar dacă se călca rău, exista riscul de cădere și chiar de accidentare. Acele locuri cu apă au făcut diferența. Îmi doream foarte mult să mă întorc acasă cu o medalie, însă pentru mine și locul al cincilea este o victorie”.

Antrenorul lui Andrei Dorin Rusu, profesorul Cristian Prâsneac, a vorbit despre evoluția sportivului său imediat după aflarea rezultatelor: „Sunt încântat de rezultatul obținut de Andrei în Scoția cu toate că înainte de start declarasem că ne așteptăm la adjudecarea unuia dintre cele trei locuri ale podiumului. Cred că dacă nu ar fi existat accidentarea din Italia, din decembrie 2016, am fi avut rezultate și mai bune astăzi”.

Atletul din Vatra Dornei se aștepta la o evoluție mai bună a reprezentativei Marii Britanii, mai ales că unul dintre sportivii lor a câștigat în anul 2016 competiția de la Edinburgh.

„O evoluție foarte interesantă mi s-a părut cea avută de americani. Au alergat grozav astăzi și iată că au reușit să câștige primul loc. Am mai alergat împotriva lor, însă nu mă așteptam la o cursă atât de bună. Dincolo de SUA, sportivii din Marea Britanie mi s-a părut că au făcut o cursă bună, cu toate că au reușit să își adjudece doar locul al optulea”, a mai adăugat Andrei Dorin Rusu în cadrul unui interviu telefonic realizat de Monitorul de Dorna.

În urma rezultatelor din Scoția, Europa a obținut primul loc cu patru sportivi clasați în primii opt, urmată de echipa SUA cu trei sportivi și Marea Britanie cu un sportiv. Dorneanul a făcut parte din echipa Europei alături de Jakob Ingebrigsen din Norvegia, Adrian Ben, Miguel Gonzalez și Annasse Mahboub El Hamdouini, toți trei din Spania, și Omer Oti din Turcia. Rezerve au fost Sergiy Polikarpenko din Italia și Eshetu Worku din Israel.

1 comentariu publicat:

  1. Darling

    Bravo, succes pe mai departe, aşa aude întreaga lume că pe acest pământ există un oraş numit Vatra Dornei… numai prin astfel de talente… succes încă odată şi multă sănătate copile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.