Astăzi1 decembrie 2020

Unitățile de cazare din Vatra Dornei au fost ocupate 100% pentru Revelion

În cadrul unei conferințe de presă organizate la finalul ultimei ședințe a deliberativului județean din anul 2016, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat cifrele oficiale referitoare la numărul de turiști sosiți pe meleagurile Sucevei. Conform informațiilor, județul Suceava a fost vizitat în anul 2016 de circa 370.000 de turiști.

fotografie de Ciprian Pardău / Iubesc Vatra Dornei

„Numărul de turiști a crescut substanțial de la 310.000 în 2015 la 370.000 în anul 2016, acesta fiind un record pentru județul nostru”, a declarat Gheorghe Flutur. Per total, gradul de ocupare al locurilor de cazare din județ a fost unul foarte ridicat, de 82% pentru Crăciun și 97% pentru Revelion.

Informațiile precizate de președintele Consiliului Județean Suceava au făcut referire și la gradul de ocupare al orașelor și stațiunilor turistice din județ. Astfel, gradul de ocupare a pensiunilor turistice din municipiul Vatra Dornei a fost de 90% în perioada Crăciunului. Aceleași informații arată că stațiunea Vatra Dornei a fost ocupată într-un procent de 100% de către turiști pentru sărbătorirea Revelionului.

Privitor la celelalte orașe și stațiuni turistice din județul Suceava, locurile de cazare din Sucevița au fost ocupate în procent de 100% pentru Crăciun și Revelion, în timp ce comuna Vama a avut un grad de ocupare de 95% pentru Crăciun și 98% pentru Revelion. Orașele aflate într-o competiție cu Vatra Dornei la atragerea de turiști, și anume Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, au primit și ele un număr foarte mare de vizitatori.

Gura Humorului a avut un grad de ocupare de 90% pentru sărbătoarea Crăciunului și 100% pentru Revelion, în timp ce orașul Câmpulung Moldovenesc a fost ocupat într-un procent de 80% de Crăciun și 90% pentru Revelion. În orașul Suceava, unitățile de cazare au fost ocupate în proporție de 50% pentru Crăciun și 85% pentru Revelion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.