Știrile zilei de18 ianuarie 2022

Serbările Zăpezii 2015: ADDA, pentru prima dată în fața publicului dornean

Imediat după ce trupa Compact a interpretat cele mai cunoscute piese ale lor, pe scena Serbărilor Zăpezii a urmat unul dintre cele mai de succes proiecte de muzică dance de anul acesta, și anume ADDA, pe numele ei Ada Alexandra Moldovan.

Este printre puţinele cântăreţe şi compozitoare care, la vârsta de 15 ani, a reuşit să strângă milioane de vizualizări la o piesă compusă chiar de ea. „Minţi murdare” este melodia care a propulsat-o în studioul lui Marius Moga, de unde a ieşit şi o a doua piesă, „Seara târziu”. Loverboy, remake-ul piesei „Minţi murdare”, constituie coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, fiind rezultatul colaborării între artistă şi Pacha Man.

adda_serbari_1

foto de Alexandru Negrea

Din colaborările cu CRBL şi Zhao au rezultat piesele „Petre” şi „Bani din cer”, intens difuzate la posturile de radio şi canalele tv dedicate muzicii şi primite foarte bine de public la Vatra Dornei. Iar din colaborarea cu What’s UP, pe numele său Marius Ivancea, a ieşit piesa „Nu te-am uitat”, care a strâns peste 40.000 de vizualizări în mai puţin de 24 de ore de la lansarea ei pe internet. Melodia „Îţi arăt că pot”, piesă care a depăşit 10 milioane de vizualizări pe YouTube, a fost cea care a dat un restart publicului, cel care a fost alături de solistă până la finalul spectacolului susținut pe scena dorneană.

Mai ales tinerii i-au fredonat melodiile cunoscute de la posturile de radio comerciale şi din cluburi, transmiţându-i solistei că şi ei „Sunt bine”, au şi „bani de chirie, speră să găsească pe cineva în dormitor şi nu pot trăi fără iubire”, după ce aceasta a interpretat cunoscuta melodie, lansată în toamna anului trecut. Nu a lipsit nici piesa dedicată „băieţilor răi”, dar şi „Cu drag”, cu un mesaj adresat bărbaților, „să nu se mai joace cu inimile femeilor”.

IMG_0143

Piesa „Nu plânge, Ană!” a fost cântată la Vatra Dornei pentru prima oară în faţa publicului într-un spectacol, fiind filmată de solistă pentru a fi postată pe rețeaua de socializare Facebook. Versurile melodiei au adus lacrimi pe obrajii spectatorilor, dar şi ai solistei, care a acceptat solicitarea publicului de a relua piesa, de data aceasta în faţa scenei, strângând mâinile admiratorilor.

Melodia folclorică de la care a plecat melodia ADDEI aparţine lui Ioan Bocşa, denumită „Ană, zorile se varsă”, de pe albumul lansat în anul 1999, melodie în care el, soţul unei femei, îi spune Anei, amanta sa, să-l lase să meargă acasă la nevastă „care-i numa’ una”, iar „cochii tatdeauna”. La fel ca celelalte piese lansate de Adda, „Nu plânge, Ană” are un mesaj cu care se identifică multe femei şi despre care aflăm că a marcat viaţa artistei, pentru că s-a întâmplat chiar ca prietene apropiate să fie trădate.

IMG_0159

„Am ţinut neapărat să cânt această piesă, pentru că mi-a plăcut foarte mult originalul din folclor, dar am vrut să spun povestea şi din altă perspectivă. Am spus că nu are rost să fac un cover. Am schimbat povestea şi a ieşit „Nu plânge, Ană”, din perspectiva femeii înşelate care se întâlneşte cu amanta, urmând o conversaţie interesantă între ele. Câteodată şi amanta poate fi o victimă, când se îndrăgosteşte, iar soţia e o altă victimă, prin acceptarea realităţii pe care o trăieşte şi prin renunţarea la luptă. Concluzia e că fericirea noastră depinde doar de alegerile noastre”, a declarat solista într-un interviu.

ADDA şi-a adus aminte şi de perioada copilăriei, când venea la Vatra Dornei cu părinţii:

„La Vatra Dornei am mâncat papanaşi prima oară, în urmă cu mulţi ani, când eram mică. Am mâncat şi astăzi, pentru că nu puteam să-i ratez. În concert sunt pentru prima oară la Vatra Dornei. Am venit cu o seară înainte, oraşul e foarte liniştit, oamenii sunt calzi, peisajul e foarte frumos şi aerul e foarte curat, ceea ce a făcut să mă simt foarte bine”, a spus, printre altele, ADDA.

Concertul solistei s-a terminat prin interpretarea coverului „Cântă cucu-n Bucovina”, piesă cântată alături de publicul numeros, prezent în fața scenei Serbărilor Zăpezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.