Dornisme de ianuarie

scris de Redacţia
în Dornisme
15 ian. 2015
15 ian. 2015, ora 11:28

Câteva sedii de partid pot deveni locuinţe sociale

Ținând cont de evoluţia lucrurilor pe eşichierul politic, sediul PNL din strada Mihai Eminescu ar putea fi dat de urgenţă unei familii nevoiaşe care nu posedă o locuinţă. Alianţa politică PNL-PDL deţine trei spaţii în momentul de faţă, la cel mai sus amintit adăugându-se sediul PDL din fosta judecătorie, precum şi sediul parlamentar al deputatului Dumitru Pardău, care stă gol de ani de zile, activitatea de cabinet lipsind aproape cu desăvârşire. Activişti de partid au rămas foarte puţini, se întâlnesc extrem de rar şi ca să ţii atâtea spaţii nefolosite ani de zile, doar pentru a fi folosite parţial în campaniile electorale, e strigător la cer într-un moment în care cererile de locuinţe sunt din ce în ce mai mari.

De asemenea, prin demisia din PRM a domnului Nicuşor Cojocaru, urmată de cele ale consilierilor locali, sediul PRM din aceeaşi stradă Mihai Eminescu rămâne gol, putând şi acesta să fie atribuit unei familii. Este exclus să credem că viceprimarul Nicuşor Cojocaru, fost lider local PRM, s-ar putea opune unui astfel de decizii, dacă primarul s-ar decide să facă un astfel de gest. Sediul PSD ar putea fi înjumătăţit, în ciuda investiţiilor făcute recent în cele două camere suplimentare primite de la Ilie Boncheş. Nimeni n-a înţeles “dărnicia” primarului, însă, ţinând cont de rezultatele obţinute de PSD la alegerile prezidenţiale, inclusiv actualul spaţiu pare mult prea mare comparativ cu rezultatele.

Decizii aiuristice ale consilierilor locali

Revenim asupra unui subiect pe care l-am mai abordat în vara trecută, şi anume spaţiul comercial construit în strada Unirii, vizavi de “Tania”. Aşa cum ne aşteptam, deşi unii consilieri au încercat să-şi justifice decizia, acum, clădirea ridicată contrar celor mai elementare reguli de estetică urbană stă închisă, având pe toate geamurile anunţuri cum că este spaţiu de închiriat. Ne întrebăm care a fost logica care a stat la baza eliberării autorizaţiei de construcţie pentru un astfel de spaţiu, dacă el nu a avut un obiectiv clar în motivarea care a fost depusă la dosar.

pg5Boomerang-StradaSperantei

Ne aşteptam cu toţii, pe parcursul construcţiei, ca acest spaţiu să vină cu o noutate comercială în cartierul Unirii sau chiar în oraş. Zvonurile care au circulat în perioada construcţiei s-au dovedit a fi false şi, odată terminată construcţia, acest spaţiu a fost încuiat şi stă gol. De spaţii de închiriat aveam nevoie? Oraşul este plin în momentul de faţă (Dorna Shopping Center) de spaţii goale şi abandonate de micii afacerişti. Mai era necesar încă un spaţiu care să stea abandonat?

Dacă atenţionările noastre făcute de-a lungul timpului vizavi de aspecte similare ar fi fost luate în seamă, poate deznodământul ar fi fost cu altul. Dezinformările de care suntem de multe ori acuzaţi nu s-au putut justifica, fiind contrazise de realităţi.

2 comentarii publicate:

  1. dorneanul spune:

    Ce gluma buna, pai, mai oameni BUNI, cand naiba au luat in seama „conducatorii de … toata rusinea si … fanfaroni fara bun simt”, doleantele si nevoile dornenilor, priviti in jurul vostru, nu aveti nevoie „nici de ochelari de cal”, locuri de munca NU, ordine in oras NU, un oras curat si atragator NU …, un oras „prostit din 4 in 4 ani”, un oras de alegatori care, in campanii probabil „cer vodca” si stau beti pana dupa „MAREA VOTARE”, CAND CONSTAT CA … IAR NU AU NIC DE UNELE NICI DE ALTELE, dar … istoria se repeta …

  2. oarecare spune:

    Spatiul cu pricina reflecta fidel viziunea si capacitatea oamenilor de afaceri locali(sau mai bine zis a celor cu bani, ca nu pot fi numiti oameni de afaceri cai care au castigat din afaceri cu statul sau din taierile de paduri), adica viziune zero barat, si din pacate asa se prefigureaza si viitorul acestui oras. Trist, foarte trist…

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.